Naslovna Hronika Belivuk, Miljković i Ivanovski danas na saslušanju: Dokazuju poreklo novca

Belivuk, Miljković i Ivanovski danas na saslušanju: Dokazuju poreklo novca

PODELI
Foto: Printskrin

Vođe organizovane kriminalne grupe, Veljko Belivuk, Marko Miljković, kao i pripadnik grupe, Filip Ivanovski, biće danas ponovo saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, povodom sumnje za pranje novca, koji potiče iz delatnosti njihove organizovane kriminalne grupe.

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Njihove žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.

To je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića i Filipovskog, naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se sumnja, potiče iz delatnosti kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su od 2015. do početka 2021. godine više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih pripadnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela, među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here