Naslovna Srem Ruma Beplatna škola plivanja na bazenu “Borkovac”

Beplatna škola plivanja na bazenu “Borkovac”

PODELI
Foto: VerdeComplex

Pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, a u organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma, juče je na bazenu “Borkovac” počela sa radom škola plivanja.

Dobrodošla su sva deca iz rumske opštine, a kao i prethodnih godina škola plivanja je besplatna.

Za devet rumskih šampiona desetomesečne stipendije!

Miloš Marković, generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Ruma kaže da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koja će na rumskom bazenu biti organizovana, kako bi mališani iz Rume i okolnih sela imali mogućnost da leto provedu na što kvalitetniji način.

Foto: Opština Ruma

– Sa decom će raditi šest licenciranih trenera plivanja. Neplivači uče osnove plivanja, dok će oni koji znaju da plivaju usavršavati tehniku i stilove. Škola plivanja se održava tri puta nedeljno: ponedeljkom, sredom i petkom, u prepodnevnim i popodnevnim časovima. Trajaće tokom celog leta, do kraja kupališne sezone. Prošle godine je bilo prijavljeno preko 400 dece, za sada ih nema još toliko, ali se nadamo da će ih biti i više, kako sezona bude odmicala. – izjavio je Marković.

U okviru škole plivanja odvijaju se i projekti “Prevencija vršnjačkog nasilja“ i “Prevencija bolesti zavisnosti“, Centra za socijalni rad Opštine Ruma, koje finansira lokalna samouprava, a realizuju se uz pomoć beogradske Visoke škola za socijalni rad.

Policija otkrila nelegalnu kladionicu u Pećincima

Sa školom plivanja počinje letnja faza realizacije dva projekta ističe Slobodan Krasić, direktor rumskog Centra za socijalni rad.

Foto: Opština Ruma

– Realizacija projekta je počela u prvoj polovini marta, dok je trajala školska godina, kada su održana predavanja u školama. Projekat je zamišljen da uključi i roditelje i škole i ustanove, tek kada se svi povežu, mogu se očekivati dobri rezultati. U letnjem periodu, kada su deca van škole i kada lako mogu da skrenu sa utabane staze, tada organizujemo školu plivanja, školu atletike, školu fudbala, u Rumi, ali i u školama u Putincima i Klenku. Deca iz Klenka, s obzirom na to da su udaljena od Rume, školu plivanja imaju tri puta nedeljno na bazenu u Šapcu. Projekat će se završiti u oktobru, tokom jula i avgusta će se sprovoditi letnje aktivnosti, a pred jesen ćemo imati sintezu i izvlačenje zaključka. Samo tribina sa roditeljima, koja je održana u maju već je pokazala interesovanje i nastavnika i roditelja i to je ključno za uspeh projekata. – zaključio je Krasić.

Roditelji svoju decu mogu još uvek upisati u školu plivanja, a više informacija mogu dobiti na telefone: 065/67-00-424 i 022/474-972.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here