Naslovna Srem Inđija Beščani u Ofenbahu

Beščani u Ofenbahu

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

BEŠKA – Proteklog vikenda kulturno umetničko društvo “Branko Radičević” iz Beške bilo je u poseti Srpskom kulturnom centru u Ofembahu povodom obeležavanja 45. godina rada ovog centra. 

Ovaj jubilej obeležen je kulturno-umetničkim programom u hali ” Vili Brant” u Milhajmu kod Ofenbaha gde je pored domaćina nastupao i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije “Stanislav Binički” i KUD “Branko Radičević” iz Beške.

Program je otvoren himnom “Bože pravde” u izvođenju UAMORS “Stanislav Binički” i malim koncertom ovog ansambla koji je oduševio sve prisutne u punoj hali, a naizmenični nastupi folklornog ansambla “Branko Radičević” iz Beške i SKC-a,  praćeni su velikim aplauzima publike. Svi ansambli nastupili su uz muzičku pratnju orkestra “Braća Martić” iz Novog Sada.

SKC je u programu učestvovao sa ukupno 136 aktivnih igrača od dve godine starosti, pa do prvog ansambla kao i 28 igrača veteranskog ansambla. Inače ovo društvo okuplja 350 srpskih porodica koje se trude, da kroz angažovanje u SKC-u, očuvaju svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i običaje. Goran Tomić  predsednik SKC-a, nije krio svoje zadovoljstvo i radost i izrazio nadu da će se saradnja ova dva društva nastaviti i u budućnosti. 

Aleksandar Erdeš, umetnički rukovodilac KUD “Branko Radičević”, istakao je da su im prijatelji iz SKC-a sa kojima sarađuju već 10 godina priredili predivan doček.

Inicijativa je potekla od njihove meštaneke iz Beške i njene ćerke koje žive u Ofenbahu. Beščani su bili smešteni kod članova SKC-a što je doprinelo da se još više prodube prijateljstva među folklorašima koja ostaju zauvek.

Ispred KUD-a “Branko Radičević” iz Beške prisutnima se obratio predsednik Momčilo Makešević, koji je rekao da su veoma zadovoljni gostoprimstvom i što je saradnja nastavljena koja je krunisana predivnim koncertom. Malešević je poželeo domaćinima da traju još mnogo godina i da okupljaju veliki broj dece. Tom prilikom domaćinu je uručio prigodne poklone. U planu je da se nastavi dalja saradnja i da već na leto SKC bude gost u Srbiji u Beški.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here