Naslovna Srem Inđija BEŠČANSKI TEREN U NOVOM RUHU: Batez i Gak otvorili igralište i podelili...

BEŠČANSKI TEREN U NOVOM RUHU: Batez i Gak otvorili igralište i podelili poklone đacima prvacima

PODELI

Nova školska godina za đake prvake a i ostale učenike u Beški počela je u veoma svečanoj atmosferi, a jedan od glavnih razloga je postavljanje nove multifunkcionalne podloge na školskom terenu Osnovne škole „Braća Grulović“. Zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Inđija, učenici su dobili najsavremeniji teren za održavanje časova fizičkog vaspitanja a sportisti i rekreativci mogućnost da se na kvalitetetnoj podlozi nadmeću u raznim sportskim disciplinama.
Ideja za ovaj projekat začeta je prilikom otvaranja terena u Maradiku gde je takođe značajna sredstva uložio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Prema rečima prvog čoveka Sekretarijata Vladimira Bateza, tada je delovalo veoma ambiciozno da se za tako kratak vremenski rok može realizovati projekat i dati na raspolaganje Beščanima za prvi dan nove školske godine.

„Imali smo prilike da obiđemo teren pre postavljanja podloge. Danas je on daleko lepši i bezbedniji, pre svega za nastavu fizičkog vaspitanja a posle i za sam razvoj sporta. Prema informacijama koje sam dobio, na terenu se skuplja i druži veliki broj dece i drago mi je što će od danas imati najbolje uslove za obavljanje svih nastavnih i sportskih aktivnosti.“
Batez je dodao da Sekretarijat nastavlja sa izgradnjom sportske infrastrukture na celoj teritoriji AP Vojvodine, naglasivši da u Opštini Inđiji ima izvanrednog partnera sa kojom je do sada realizovan veliki broj projekata.
Novo školsko igralište je veoma važno kako za nastavu tako i za razvoj sporta u Beški, naročito rukometa koji je u poslednje dve godine u ekspanziji. Podrška viših nivoa vlasti za dalji razvoj je od izuzetnog značaja.

„Jako je važno kada se na višim instancama, u ovom slučaju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, nalaze ljudi koji imaju sluha za mala mesta. Jedno od tih mesta je Beška, a pre toga Maradik“, izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.
Lokalnoj samoupravi u Inđiji je veoma stalo do razvoja obrazovanja i sporta, što se može videti i na osnovu današnjeg događaja, ali i izdvojenim sredstvima za školsku infrastrukturu. Ukupan iznos namenjen školama iznosi 250 miliona dinara, odnosno preko 2 miliona evra samo za ovu godinu, i to 190 miliona za osnovne i oko 60 miliona dinara za srednje škole.
„To su pokazatelji koliko nam je stalo do obrazovanja i koliko se zaista trudimo da stvorimo uslove kakvi imaju vršnjaci naše dece u najrazvijenijim evropskim državama“, istakao je Gak.
Ove godine svoje školovanje u Beški započinje 44 učenika. Za sve njih obezbeđeni su pokloni od strane lokalne samouprave i partnerske opštine Karlshuld koji su uručili pokrajinski sekretar Vladimir Batez i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.
Zajednički zaključak aktera koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta jeste da se upravo na školskim terenima stvaraju najvažnije društvene vrednosti, odnosno da je to mesto gde se razvija zdrava konkurencija, suočava sa porazima i uči da se pobeđuje, a sve u sportskom duhu.
Takođe, treba istaći da je direktorka OŠ „Braća Grulović“ Nada Džamić Šepa uručila zahvalnice i knjigu „Školstvo u Beški“ sekretaru Vladimiru Batezu i predsedniku opštine Vladimiru Gaku za izuzetan doprinos razvoju i ulaganju u školsku infrastrukturu ove osnovne škole.
Inače, vrednost projekta postavljanja multifunkcionalne podloge na školskom terenu iznosi nepunih 4 miliona dinara, od čega je 70% sredstava obezbedio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a ostatak Opština Inđija.
Fotografije sa dašnjeg događaja možete pogledati ovde⬇️⬇️

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here