Naslovna Srem Ruma BESPLATAN BORAVAK ZA SVU DEČICU: Otvoren NOVI VRTIĆ u Platičevu

BESPLATAN BORAVAK ZA SVU DEČICU: Otvoren NOVI VRTIĆ u Platičevu

PODELI

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, otvorio je danas u Platičevu novi objekat Predškolske ustanove „Poletarac“. U pitanju su tri grupe, jedna jaslena i dve mešovite obdanišne grupe gde je za sada upisano 74 deteta, a planirano je 80.

Platičevo kao jedno od najvećih sela zaslužuje ovakav objekat koji se čeka najmanje jednu deceniju unazad, rekao je Mančić na otvaranju.

„Selo je dosta razvijeno, ima mnogo privrednih subjekata, malih i srednjih preduzeća, pa čak i kompanija koje upošljavaju 200-250 radnika i jedan ovakav objekat za boravak dece je bio neophodan. Mi smo to i obećali kada smo početkom godine doneli odluku da vrtić bude besplatan. Borili smo se da to što deca u gradu imaju da omogućimo deci u seoskim sredinama“, rekao je Mančić.

U RUMU STIŽE NAJVEĆA BALKANSKA ZVEZDA

Početkom godine vrtić je pohađalo 1270 dece, u ovom momentu ih ima preko 1600. Mančić apeluje da se deca rađaju, da ih bude što više, a lokalna samouprava će naći finansijskih sredstava i načina svuda gde je potrebno da se vrtić izgradi.

„Cilj nam je da ne postoji lista čekanja jer nije poenta da je nešto jeftino, a da ga nema, već da bude besplatno i dostupno svima čak i deci roditelja koji su nezaposleni.Podigli smo naša davanja za „Poletarac“ na godišnjem nivou sa 200 na 300 miliona dinara i uposlili smo 32nova radnika, pre svega mlade vaspitače. Mi se borimo da mladi ljudi dobiju posao i ponosimo se time“, poručio je Mančić.

Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

Deca koja će pohađati novi objekat su ne samo iz Platičeva, već i iz okolnih sela, iz Klenka, Vitojevaca, Grabovaca, Nikinaca i Hrtkovaca, kao i zaposleni vaspitači i ostalo osoblje, rekao je direktor „Poletarca“ Radoslav Mašić.

„Ovo je realizacija plana otvaranja predškolskih objekata u selima koji je planiran sa osnivačem, tako da smo to ove godine zaokružili otvaranjem u Putincima dve obdanišne mešovite grupe sa 60 dece i ove tri grupe. Sledeće godine ćemo proširiti kapacitete da obuhvatimo svu decu koja bi trebala da pohađaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje u skladu sa novim zakonima“, izjavio je Mašić.

Sremski biser bogat istorijskim nasleđem

Vrednost investicije je oko 5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here