Naslovna Srem Ruma Besplatan vrtić i prevoz za sve!

Besplatan vrtić i prevoz za sve!

PODELI

Otvorene nove fabrike i smanjena nezaposlenost u Rumi, tera poslodavce da podižu plate i da zaživi zdrava konkurencija na tržištu, tvrdi predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.
Stanje još uvek nije alarmantno, kada su u pitanju kvalifikacije radnika, ali lokalna samouprava je već počela da razmatra uvođenje novih smerova u srednje škole i na taj način će deca po završetku školovanja, ukoliko ne nameravaju da idu na studije, lakše doći do posla.

– Već su otvoreni neki smerovi elektrotehničke i metalne struke, s obzirom na to čime se bave kompanije koje su ovde došle i koje su ovde na dobrom glasu, i u kojima su dobre zarade- kaže Mančić i podseća da je u poslednje tri godine, ovde otvoreno više od osam novih kompanija.

Na taj način, tvrdi Mančić, više od 200 miliona evra kapitala je stiglo u ovu rumsku opštinu.

– Sve je oporezovano, porez na imovinu i zarade ide u buyet, što kasnije osete naši građani – tvrdi Mančić i napominje da je oko 5.000 ljudi našlo uposlenje.

Tim novcem Opština Ruma uvela je besplatan vrtić za svu decu, ali i potpisala javno-privatno partnerstvo i na taj način omogućila besplatan prevoz građanima.

– Prevoz u Rumi se finansira iz budžeta Opštine za sve kategorije stanovništva od ove godine, osim radnika, kojima prevoz plaćaju kompanije, te je on na celoj teritoriji opštine Ruma besplatan – ističe Mančić i dodaje da Opština subvencioniše i đake, studente, porodilje, penzionere, invalide, kao i socijalno ugrožene, za šta se izdvaja 55 miliona dinara iz budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here