Naslovna Srem Pećinci Besplatna mamografija bez zdravstvene knjižice, bez uputa i bez zakazivanja u Šimanovcima

Besplatna mamografija bez zdravstvene knjižice, bez uputa i bez zakazivanja u Šimanovcima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

ŠIMANOVCI – Svakog oktobra se obeležava Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke kako bi se podigla svest javnosti o značaju prevencije i ranog otkrivanja bolesti.

Ukoliko se karcinom dojke otkrije na vreme, u preko 90 odsto slučajeva, lečenje ima dobru prognozu. Rano otkrivanje ima izuzetnu važnost, pa je tako Pokrajinska vlada pre tri godine pokrenula projekat „Prva mamografija“, s ciljem da se ženama u ruralnim sredinama u Vojvodini omogući snimanje pokretnim mamografom besplatno, bez uputa i bez zakazivanja.

Pokretni mamograf će od 24. oktobra, u 12.00 časova, biti postavljen u Šimanovcima, na parkingu kod Doma zdravlja, a mamografsko snimanje moći će da se obavi samo uz ličnu kartu ili neki drugi dokument za identifikaciju. Pregledi su namenjeni ženama od 40 i više godina, koje nisu u procesu lečenja od tumora ili raka dojke i koje nisu već u procesu praćenja od strane lekara.

Broj snimanja nije ograničen i zavisiće isključivo od broja zainteresovanih žena, a po završetku snimanja u Šimanovcima pokretni mamograf će biti postavljen u Pećincima, o čemu će javnost biti informisana putem zvaničnog sajta Opštine Pećinci.

  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here