Naslovna Srem Ruma Besplatni udžbenici za sve osnovce u Rumi o trošku opštine

Besplatni udžbenici za sve osnovce u Rumi o trošku opštine

Foto: ilustracija

RUMA: Kao što je svojevremeno odjeknula vest da će boravak u rumskim vrtićima biti besplatan za roditelje, sada se Ruma istakla najavom da će udžbenici za sve osnovce biti nabavljeni o trošku lokalne samouprave.

Budžet ove sremske opštine u predstojećoj godini prelazi 2,23 milijarde dinara, a u lokalnoj samoupravi odlučni su da deo usmere na direktne potrebe građana.

Predsednik opštine Slađan Mančić kaže da je buyet realno projektovan, a da će lokalna samouprava sama, i uz podršku viših nivoa vlasti, realizovati mnoge kapitalne i investicione projekte, ali i da je pođednako zastupljena i socijalna komponenta buyeta.

  • Izdvajanja za obrazovanje, zdravstvo, sport, socijalna davanja sve je zadržano na istom ili višem nivou. Pored besplatnog vrtića obezbedili smo sredstva i za besplatne uybenike za osnovce. I naredne godine rešavamo zaparložene probleme, nasleđene stvari sa kojima niko nije hteo da se bavi – rekao je Mančić. – Da se stvari menjaju na bolje prepoznaju i građani i naši politički protivnici.

Od većih investicija za narednu godinu ističe se početak rekonstrukcije objekta Doma vojske, za šta će biti izdvojeno oko 30 miliona dinara.

  • I najžešći kritičari ne mogu da ne vide šta je sve izgrađeno, šta je napravljeno, kakav kapital je ušao ovde, koliko je kvadrata izgrađeno bilo da je reč o stambenom prostoru ili privrednom razvoju – istakao je Slađan Mančić.
IZVORdnevnik
Prethodna vestSremska Mitrovica: Uhapšen zbog droge
Sledeća vestOpština Inđija dogodine ulaže u Stari Slankamen

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here