Naslovna Srem Pećinci Besplatno na sajam sa Udruženjem poljoprivrednika

Besplatno na sajam sa Udruženjem poljoprivrednika

Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Ovogodišnji Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, održan od 20. do 26. maja, okupio je 1.100 izlagača iz 26 zemalja sveta, a među 125.000 posetilaca bili su i poljoprivrednici iz pećinačke opštine, koji su i ove godine imali priliku da Sajam posete besplatno u organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci.

Kako je rekla predsednica Udruženja Marijana Panić Vidakov, reč je o tradicionalnoj meri kojom Udruženje, uz podršku pećinačke lokalne samouprave, nastoji da olakša poljoprivrednicima da se upoznaju sa novim tehnologijama i novim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji.

„Odlazak na Sajam organizuje Udruženje poljoprivrednih proizvođača, a Opština Pećinci finansira kupovinu ulaznica i organizovan prevoz. Ove godine tu mogućnost je iskoristilo 90 poljoprivrednika iz naše opštine, s tim što je jedan deo koristio i organizovan prevoz, dok je jedan deo iskoristio samo besplatne ulaznice, a na Sajam išao sopstvenim prevozom. Utisci su pozitivni. Neki od poljoprivrednika su iskoristili priliku da se na štandovima edukuju i da osvremene svoju proizvodnju, a neki su iskoristili sajamske popuste za kupovinu priključnih mašina. U svakom slučaju od odlaska na Sajam naši poljoprivrednici imaju višestruke koristi“ – izjavila je Panić Vidakov.

IZVORopština pećinci
Prethodna vestŠimanovačka osnovna škola nagrađena treću godinu zaredom
Sledeća vestUčenici gimnazije “Branko Radičević” nastavili sa uređivanjem dvorišta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here