Naslovna Srem Pećinci Bez tolerancije za nesavesne pojedince

Bez tolerancije za nesavesne pojedince

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U susret zimi i grejnoj sezoni, iz JKP “Sava” upozoravaju korisnike usluga odnošenja smeća da je strogo zabranjeno odlaganje pepela u PVC kante, koje su korisnicima dodeljene na korišćenje.

Kako nam je rekao direktor ovog preduzeća Željko Milićević, radnici JKP “Sava” u okviru usluge odnošenja smeća, odnose i pepeo, ukoliko je hladan i upakovan u plastične vreće težine do 20 kilograma, tako da građani pećinačke opštine nemaju nikakvu potrebu da krše zakon i svež žar bacaju u kontejnere postavljene na javnim površinama ili u PVC kante.

“Naše preduzeće svake godine trpi veliku materijalnu štetu zbog nekog neodgovornog pojedinca, koji baci neugašen pepeo u kontejner. Do sada nam je iz ovog razloga izgorelo preko 30 kontejnera koji su postavljeni na javnim površinama, uglavnom u Šimanovcima i Pećincima, što našem preduzeću povećava troškove usluge odnošenja smeća, a potencijalno šteta može da bude i znatno veća ukoliko bi se požar proširio na okolne objekte. Prošle godine su izgoreli kontejneri na parkingu iza zgrade Opštine u Pećincima, a samo zahvaljujući brzoj reakciji pećinačke Vatrogasno spasilačke jedinice požar je ugašen i nije se proširio na gasne instalacije i dvorište Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” koji se nalaze u neposrednoj blizini parkinga” – istakao je Milićević, i dodao da radnici ovog preduzeća neće prazniti PVC kante ukoliko se u njima nalazi pepeo.

Direktor Milićević još jednom je apelovao na građane da vode računa o svojoj okolini, da ugašen pepeo odlažu u plastične vreće, kao i da se nesavesni pojedinci više neće tolerisati.

Sve bliže informacije o uslugama JKP „Sava“ građani mogu dobiti putem telefona 022/2436-510.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here