Naslovna Srem Pećinci Bezbednija vožnja lokalnim putevima u Pećincima

Bezbednija vožnja lokalnim putevima u Pećincima

PODELI
Foto: dnevnik

PEĆINCI: U toku je saniranje udarnih rupa na opštinskim putevima širom pećinačke opštine. U Javnom komunalnom preduzeću „Putevi opštine Pećinci“, koje je nadležno za održavanje opštinskih puteva, kažu da su sanirali udarne rupe u Obrežu, kao i deonicu puta od Kupinova ka Progaru.

Uoči vikenda je završena deonica u centru Karlovčića, ka ulici Beli vetar, a nastaviće sa saniranjem kolovoza u Ulici Cara Lazara u Šimanovcima.

  • Nakon Šimanovaca, u zavisnosti od vremenskih uslova, nastavljamo u Pećincima i Sibaču, a cilj nam je da tokom zimskog perioda najoštećenije deonice puta saniramo kako bi bile bezbedije za saobraćaj – rekao je zamenik direktora JKP „Putevi opštine Pećinci” Milan Stepanović.

Sanacija udarnih rupa počela je još tokom decembra, kada se radilo na izuzetno oštećenoj deonici puta Šimanovci – Deč – Preka Kaldrma – Ašanja. Pećinačka lokalna samouprava, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, za proleće priprema kompletnu rekonstrukciju puta Šimanovci – Ašanja.

Uporedo se radi na uređenju dela kanalske mreže u Školskoj ulici u Pećincima, a prema rečima Miroslava Petrovića, direktora JKP „Putevi opštine Pećinci“ radove izvodi „Srem put” u koordonaciji sa „Putevima Srbije” i pećinačkom lokalnom samoupravom.

  • Rekonstrukcija državnog puta A 128 Popinci – Pećinci privodi se kraju, a zajedno sa Putevima Srbije dogovorili smo i uređenje putnog pojasa. Trenutno je očišćen upijajući kanal sa desne strane Školske ulice, koji će u značajnoj meri, u slučaju većih padavina, sprečiti slivanje atmosferskih voda sa kolovoza na trotoar, kao i slivanje u dvorišta stanovnika te ulice. Kanal je očišćen i iznivelisan, a na građanima je da redovno održavaju prohodnost ćuprija ispred svojih domova, kako ne bi došlo do zagušenja – rekao je Petrović i dodao da će se radovi na daljem uređenju putnog pojasa uz državni put Popinci – Pećinci odvijati u skladu sa vremenskim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here