Naslovna Vojvodina BFC SEE resertifikacija Opštine Ruma – Sertifikat za povoljno poslovno okruženje u...

BFC SEE resertifikacija Opštine Ruma – Sertifikat za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi

PODELI

NALEDXII godišnja Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) održana je juče u Beogradu. Opštini Ruma je tom prilikom zvanično uručen sertifikat BFC SEE(Business Friendly Certification South East Europe) za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi.

Ovo je treći put da Opština Ruma prolazi kroz proces resertifikacije od strane NALED-a, a prvi BFC SEE je dobila pre pet godina.

Danas je dodeljeno ukupno 17 sertifikata za opštine po meri privrede u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Srbiji.

Ove opštine nude uslove za investiranje po najvišim međunarodnim standardima.

U Srbiji su ovaj sertifikat dobile samo četiri opštine: Ruma, Novi Sad, Sombor i Leskovac.

Sertifikacija opština s povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi od velike je važnosti za privlačenje potencijalnih investitora, ali i za poboljšanje rada lokalnih uprava.

Sertifikatom o dobroj poslovnoj klimi i potvrdom BFC SEE standarda, Opština Ruma je svrstana u odabranu grupu lokalnih zajednica u Srbiji koje su suštinski i dugoročno posvećene razvoju privrede i koje su zahvaljujući stalnim reformama opštinske uprave, uspele da stvore uslove koji pogoduju razvoju biznisa i investitorima.

Opština Ruma je pohvaljena od strane NALED-a da je opština sa dosta entuzijazma, a to je, kako su rekli, izuzetno važno, jer je ljudski faktor i energija koja se ulaže u taj proces od presudnog značaja za primenu standarda u praksi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here