Naslovna Hronika Biciklista U KOMI nakon trke u Inđiji

Biciklista U KOMI nakon trke u Inđiji

PODELI
Biciklista Ivan Puja (51) iz Beograda nalazi se u komi već deset dana nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila tokom biciklističke trke u Inđiji.

Biciklistička trka ili brevet dug 401,5 kilometara pod nazivom Debelo brdo, vožen je 9. juna na teritoriji opštine Inđija. Jedan od takmičara bio je i Ivan Puja, koji je teško povređen u teškoj saobraćajki. On je prevezen u KBC “Zemun” u Beogradu, gde se lekari bore za njegov život.

– Ivan Puja nalazi se na odeljenju intenzivne nege. On je teškog opšteg stanja, u komi i na mehaničkoj ventilaciji – kažu u KBC “Zemun”.

Njegovi prijatelji javili su se redakciji Blica revoltirani organizacijom ovog breveta.

– Organizatori takmičenja uopšte ne poštuju osnovna pravila Ministarstva sporta da svi takmičari moraju biti pregledani i da imaju osiguranje. Na trkama nema medicinske pomoći niti policijskog obezbeđenja. Sve se organizuje nelegalno i van svih propisa, ko to dozvoljava? Jedan život visi o koncu zbog pohlepnosti pojedinaca… – tvrdi sagovornik Blica koji je želeo da ostane anoniman.

Ivan Puja inače je poznat po tome što je 27. oktobra 2016. godine, u toku 24 sata, uspeo da pređe 504,9 kilometara na biciklu na potezu Pupinov most – skretanje za Ovču i nazad i tom prilikom postavi dva rekorda. On je prvi vozio tu disciplinu kod nas, i tako postao rekorder u svojoj grupi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here