Naslovna Srem Sremska Mitrovica Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju

Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju

PODELI

Kako bi se razvio turizam u ovom našem regionu, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici je organizovan sastanak o temi – Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju. Rezultat je buduća izgradnja biciklističke staze od Zasavice do Sremske Mitrovice.

redstavnici lokalne samouprave i Regionalne razvojne agencije Srem, razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Ambasade Švajcarske u Srbiji. Sastanku je prisustvovala Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika u ime naše lokalne samouprave.

shared via sirmiuminfo.rs image sharePosle sastanka, Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika je izjavila:

-Mi smo veoma počastvovani što smo partneri u ovom veoma značajnom, zanimljivom i korisnom projektu. Naš deo je biciklistička staza od Zasavice do Sremske Mitrovice, u dužini od 6 km, tačnije do završetka Pešačkog mosta sa mačvanske strane. Ta staza je veoma korisna za sve stanovnike Sremske Mitrovice, Mačvanske Mitrovice, kažem za našu decu koja će je koristiti i bezbednije npr. doći do škole, za ljude koji idu na posao, posebno za turizam. Ono što Grad Sremska Mitrovica radi, to je projektna dokumentacija koja je u fazi izrade. 

shared via sirmiuminfo.rs image share-Do kraja ove godine očekuje se da će biti sva projektna dokumentacija završena. Mi smo spremni i očekujemo realizaciju ovog projekta od marta naredne godine. Vrednost projekta je 165.000 švajcarskih franaka. Od toga je Program već obezbedio nešto više od 65.000 franaka, a ostatak će Ministarstvo za turizam i telekomunikacije, Pokrajinski sekretarijat za turizam i privredu i Grad Sremska Mitrovica. Biće sanirano sve ono što prati tu biciklističku stazu, mislim i na stajališta, i na saobraćajne znake, znači sve ono što prati stazu, dodala je Milovanović.

shared via sirmiuminfo.rs image shareProjekat sprovodi Regionalna razvojna agencija Srem sa partnerima. Između ostalih to je i Grad Sremska Mitrovica koja je bila domaćin uvodne konferencije i prvog sastanka međuopštinske radne grupe. Pored pomenutih, partneri su i turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, opština Pećinci, Irig, Inđija, tu su i privatni preduzetnici, Seosko gazdinstvo Čikić, bicklistički klub iz Inđije, SZRP “Zasavica” i Nacionalni park “Fruška gora.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Sanja Stupar projekt-menadžer Regionalne razvojne agencije Srem istakla je:

-Sada kroz ovaj projekat nastavljamo sa uspostavljanjem Savske biciklističke rute i unapređenjem Biciklističke rute Srem koja će obuhvatiti lokalitete od posebnog turističkog ineteresa i sve one specijalne atrakcije. Izgradnja biciklističke staze od Zasavice do Sremske Mitrovice naročito je značajna za unapređenje turističke ponude i povećanje broja domaćih turista.

shared via sirmiuminfo.rs image shareCilj sastanka je bio promocija projekta Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema koji je nastao kao plod uspešne projektne saradnje, na projektnu inicijativu koju je švajcarska Agencija za saradnju finansirala, dodala je Stupar. Radiće se i na unapređenju Grebenskog puta na Fruškoj gori. Cilj projekta je da se poveća broj turista, uspostavi bolja turistička ponuda, pogotovu privatnih preduzetnika i seoskih gazdinstava.

Sirmiuminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here