Naslovna Hronika BIO SAM PIJAN I POLUSVESTAN! SVE JE TRAJALO 10-15 SEKUNDI! Saslušani svedoci...

BIO SAM PIJAN I POLUSVESTAN! SVE JE TRAJALO 10-15 SEKUNDI! Saslušani svedoci kobne večeri, nakon koje je Stefan iz Rume završio u KOMI

PODELI
Foto: Privatna arhiva

– Svestan sam težine povrede. Kajem se, žao mi je. Oštećenima upućujem izvinjenje – rekao je Petar Vojvodić (19) pred Osnovnim sudom u Baru na početku suđenja, objašnjavajući da je bio u alkoholisanom stanju i da je to bio razlog njegovog agresivnog ponašanja. On se tereti da je u Sutomoru, krajem avgusta, naneo teške telesne povrede dvojici mladića iz Rume – Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20).

Vojvodić se tereti i za nasilničko ponašanje, a već četiri meseca se nalazi u pritvoru. Na pitanje sudije da li je do sada lečen od alkohola, psihoaktivnih supstanci i da li se javljao psihijatru, optuženi je negativno odgovorio.

– Bio sam u alkoholisanom stanju, polusvestan. Učinilo mi se da mi je jedan od mladića nešto rekao. Momak kome sam prvom zadao udarac odgurnuo me je u predelu grudi. To je učinio kako bi se odmakao. Stao sam ispred njega i pitao ga koga psuje – ispričao je Vojvodić i dodao da se sve vreme interesuje za zdravstveno stanje oštećenih, prenose “Novosti”.

Na pitanje tužioca da li se ranije napio, Vojvodić je odgovorio da jeste “dva ili tri puta, ali nikada kao kritične večeri, sportista sam.”

Sudija je saslušala svedoke, Stefana Đurovića i Marka Jovića, iz Bara, koji su potvrdili su da je sve trajalo 10-15 sekundi. Umesto neposrednog saslušanja Dejana Grujića iz Rume, biće pročitan njegov iskaz, a sudija će uputiti zamolnicu sudu u Rumi da bi se uzela izjava od Stefana Novoselca. Na sledećem ročištu biće analiziran snimak sa video-nadzora jedne od zgrada ispred koje se desio događaj.

Dug i spor oporavak

Podsetimo, Novoselac je kritične večeri zadobio udarac pesnicom, a onda je pao i udario glavom o pločnik. U takvom stanju bio je duže od mesec dana. Stefan se nalazi u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja “Dr Borivoje Gnjatić” u Starom Slankamenu, gde ga čeka dug oporavak. Kako su nam rekli njegovi najbliži, tu će ostati još najmanje tri meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here