Naslovna Dogadjaj Bliži se rok za kategorizaciju ugostiteljskih objekata u Mitrovici

Bliži se rok za kategorizaciju ugostiteljskih objekata u Mitrovici

PODELI
Foto: dnevnik

SREMSKA MITROVICA: Do marta, kako podsećaju iz Gradske uprave Sremske Mitrovice, a po Zakonu o ugostiteljstvu propisana je obaveza nekategorisanim ugostiteljskim objektima (privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik) vrsta: hostel, prenoćište, konačište, hotel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište, kamping odmorište, kamping stop i nekategorisanim objektima za smeštaj nautičkog turizma, lovnog turizma kao što su poput lovački dom, lovačka kuća i lovačka koliba, da podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave.

U decembru je stupio je na snagu Pravilnik o sadržini i načinu podnošenja prijave za nekategorisani ugostiteljski objekat za smeštaj, nekategorisani objekat za smeštaj nautičkog turizma, nekategorisani objekat za smeštaj lovnog turizma i o sadržini i načinu vođenja evidencije objekata za smeštaj.

Lokalna samouprava će izdavati uverenja nekategorisanim objektima kako bi mogli da ostvare pravo na učešće u šemi dodele vaučera korisnicima za 2020. godinu. Vlasnici objekata na području Sremske Mitrovice treba da se jave na adresu Kralja Petra Prvog 5, kancelarija br. 4, ili na telefon 623-788 lokal 122.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here