Naslovna Hronika “BLIZNAKINJA LENA STALNO PITA ZA SESTRU”: Nema kolona u Rumi, sahranjena devojčica...

“BLIZNAKINJA LENA STALNO PITA ZA SESTRU”: Nema kolona u Rumi, sahranjena devojčica (2) kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru

PODELI

Dvogodišnja Mila Janković, koja je preminula prošlog četvrtka u surduličkoj bolnici, nakon što joj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, sahranjena je u ponedeljak na groblju Barunovac u svojoj rodnoj Rumi.

U nemoj koloni prema grobnom mestu, gde je, kako je rekao sveštenik koji je služio opelo, mala Mila pronašla večnu kuću, koračali su rodbina, prijatelji, komšije, kolege njenog oca… Majka Biljana, pridržavajući se za mali beli kovčeg, jecajući, tiho joj je izgovarala ime, dok je uz nju bio suprug Miroslav, Milin otac.

– Velika tragedija za porodicu. Druga ćerka, Milina sestra bliznakinja Lena, stalno pita za sestru, gde je, kada će doći… Malo je to dete da bi razumelo šta se desilo – priča jedna od komšinica porodice Janković, koja se prisetila radosti u ovoj porodici kada su se bliznakinje rodile. – Miroslav se kasno oženio, posle mu je umrla majka, pa nisu mogli odmah da imaju dece. Kada se Biljana porodila, od njih niko nije bio srećniji, baš su pazili na devojčice, one su im bile sve u životu.

Komšije iz Pavlovačke ulice, gde živi ova porodica, govore da su se Jankovići radovali odmoru, ne sluteći šta će se desiti.

– Devojčice su tih dana bile vesele, niko od njih nije primetio da Mila ima nekih zdravstvenih problema. Da jesu, sigurno bi roditelji odložili put – priča jedna od žena.

Prvi rezultati obdukcije, o kojima je obavešteno vranjsko Više javno tužilaštvo, pokazuju da je dvogodišnjakinja preminula od vode u plućima i da nema tragova nasilne smrti.

Ispituju reakciju hitne

Povodom ovog slučaja, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja biti ispitana reakcija Službe hitne pomoći. Kako je rečeno u Domu zdravlja u Crnoj Travi, nisu mogli da izađu na teren po pozivu jer nisu imali adekvatno sanitetsko vozilo, a i dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here