Naslovna Srem Ruma Bolje grejanje za đake osnovne škole u Klenku

Bolje grejanje za đake osnovne škole u Klenku

PODELI

Učenici OŠ “23. oktobar” u Klenku od juče imaju bolje i komfornije uslove u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Opština Ruma nastavlja sa ulaganjima koja imaju za cilj unapređenje uslova u svim školskim objektima, pa je tako ovog puta finansirala radove na sistemu centralnog grejanja.

Škola će se ubuduće kao energent koristiti prirodan gas, a do sada je za grejanje korišćeno lož ulje. Na novi sistem su priključena sva tri školska objekta (škola, objekat za predškolce i fiskulturna sala), a direktorica OŠ “23. oktobar” Jasmina Popović očekuje u novoj školskoj godini daleko kvalitetnije, ekološki prihvatljivije i energetski efikasnije grejanje.

-Novi kotao je juče postavljen, obavljena je proba sistema i danas već grejemo školu. Imaćemo tokom zime tople učionice i to je najbitnije. Takođe planiramo i renoviranje učeničkih kupatila, a na proleće želimo da se posvetimo uređenju školskog dvorišta. Uputila bih i veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi jer nam je izašla u susret i omogućila unapređenje uslova rada u školi, izjavila je direktorica Jasmina Popović.

Ove godine lokalna samouprava je izdvojila za ovu školu oko 2,5 miliona dinara. Školu u Klenku trenutno pohađa 242 učenika, raspoređenih u 13 odeljenja, dok vrtić pohađa tridesetak predškolaca.

Ruma.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here