Naslovna Srem Ruma Bolji uslovi za učenike Tehničke i Poljoprivredne škole

Bolji uslovi za učenike Tehničke i Poljoprivredne škole

PODELI

Uslovi za oko 700 đaka koji pohađaju rumsku Tehničku i Poljoprivrednu školu biće od naredne školske godine znatno poboljšani.

Dugogodišnjem problemu, u vidu neuslovnih toaleta, nazire se kraj. Opština Ruma izdvojila je šest miliona dinara za sanaciju svih školskih toaleta, u kojima značajnijih ulaganja nije bilo u zadnje tri decenije.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić smatra da deca zaslužuju najbolje moguće uslove za školovanje i dodaje da je ceo školski objekat rumske Tehničke i Poljoprivredne škole zreo za sanaciju.

“Deca zaslužuju najbolje moguće uslove za školovanje. Higijena mora biti na prvom mestu, pa tako smo krenuli u kompletnu rekonstrukciju školskih toaleta, kako onih u prizemlju, na prvom i drugom spratu, tako i onih kod fiskulturne sale. Radi se nova stolarija, elektro instalacije, vodovodna mreža, sanitarije, pločice itd. Za te radove će Opština Ruma izdvojiti šest miliona dinara, a možda i više s obzirom da se menjaju sva vrata i prozori. Mi smo i do sada ulagali značajna sredstva u ove škole, međutim, nakon obilaska verujem da je ovde potrebna kompletna rekonstrukcija objekta”, kazao je predsednik Mančić i napomenuo da će Opština Ruma 15 miliona dinara(bez PDV-a) ove godine uložiti u školsku infrastrukturu osnovnih i srednjih škola.

Radovi na rekonstrukciji zajedničkih toaleta Poljoprivredne i Tehničke škole biće završeni u naredne dve sedmice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here