Naslovna Srem Pećinci Boljom saradnjom do kvalitetnije promocije opštine

Boljom saradnjom do kvalitetnije promocije opštine

Foto; Opština Pećinci

Juče je u zgradi Opštine Pećinci održan sastanak koji je organizovala opštinska Turistička organizacija, a sastanku su prisustvovali načelnica Opštinske uprave Dragana Krstić, direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja, direktor Agencije za razvoj opštine Pećinci Milan Aleksić, predstavnik opštinskog Udruženja poljoprivrednih proizvođača Nemanja Aleksić, predstavnici svih osam udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine.

U susret novoj turističkoj sezoni i manifestacijama po kojima je pećinačka opština već postala prepoznatljiva, radni sastanak organizovan je sa ciljem što bolje koordinacije između svih relevantnih subjekata kako bi nova 2020. godina bila uspešnija od prethodnih.

“Opština Pećinci podržava sve manifestacije koje organizuju Turistička organizacija, Kulturni centar ili udruženja žena na njenoj teritoriji. Do sada je naša saradnja bila više nego dobra i mi želimo da tako i ostane. Međutim, dešavalo se tokom prethodnih godina da se datumi nekih manifestacija preklope, te neka udruženja nisu u prilici da prisustvuju na svim manifestacijama. Upravo iz tog razloga ovaj sastanak ima za cilj da se usklade manifestacije naše Turističke organizacije, Kulturnog centra i udruženja žena. Želimo pre svega, da budemo jedno, da budemo uigrani i da pomažemo jedni drugima, jer samo tako možemo našu opštinu učiniti omiljenom destinacijom za turiste, ali i da našim sugrađanima pružimo obilje zabave i dobrog druženja” – istakla je načelnica Dragana Krstić.

Turistička organizacija i Kulturni centar pripremili su materijal sa već određenim datumima za manifestacije koje organizuju pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, a kako je rekla direktorica TO Ljubica Bošković, nakon sastanka biće pripremljen i poseban kalendar manifestacija opštine Pećinci za 2020. godinu.

“Što se tiče Turističke organizacije, za nama je jedna uspešna godina, ali želimo da narednu učinimo još uspešnijom uz pomoć svih vas. Naš cilj je da povećamo broj posetilaca, da im obezbedimo kvalitetne sadržaje, dobru atmosferu na manifestacijama i da posetiocima probudimo želju da posete našu opštinu ponovo. To možemo učiniti jedino ako im pružimo kvalitetan sadržaj. Za ovu godinu mi smo pripremili dosta novih interaktivnih sadržaja na našim turističkim lokalitetima, ali želimo i da već dobro poznate manifestacije obogatimo i učinimo zanimljivijim savremenom turisti. Zato je važno da danas dogovorimo dobro iskoordinirane manifestacije, kako se ne bi dešavalo da se neke manifestacije preklope ili da neko od udruženja bude kasno obavešten o datumu održavanja manifestacije” – rekla je Bošković.

Tokom sastanka usaglašeni su datumi manifestacija koje organizuju udruženja žena i manifestacija koje organizuju Turistička organizacija i Kulturni centar, a izneti su i predlozi za organizovanje novih manifestacija koje bi doprinele razvoju i očuvanju bogate tradicije i kulture Donjeg Srema.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vestPredstava za najmlađe „Zaleđeno kraljevstvo”
Sledeća vestJEZIV ZLOČIN U NOVOM SADU: Mladića iskasapili sekirom pa telo bacili u bunar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here