Naslovna Srem Sremska Mitrovica BOMBA PORED PUTA U BOSUTU: Demineri će raditi tek posle praznika

BOMBA PORED PUTA U BOSUTU: Demineri će raditi tek posle praznika

PODELI
Foto: Novosti

U kanalu sela Bosut kod Sremske Mitrovice, na Badnji dan pronađena eksplozivna naprava, ali meštani na dolazak stručnjaka čekaju, pišu Novosti.

Slavko Jevtić, da će na Badnji dan, u kanalu ispred kuće u ulici ”10 mart” ispred broja 148 u Bosutu, zatekao je eksplozivnu napravi, te je odmah obavestio policiju koja je mesto ogradila, ali kako su mu tada rekli, demineri ne mogu doći pre ponedeljka ili utorka. Tako da ekplozivna naprava, ulila je strah kako ovoj porodici, tako i ostalim meštanima ovog mirnog mesta, najviše zbog male dece koja je zbog lepog vremena igraju napolju.

Kako je bomba ili raketna mina, dospela u kanal preko noći, nepoznato je.

Kanal je pokošen i očišćen, pa mi je tako odmah zapala za oko. Voda je tokom noći nije donela, jer nije bilo kiše. Da li je neko namerno izbacio ili je nekome ispala, ne znam” kaže Slavko, koji strahuje zbog ćerkice koja ima tri godine.

Ono što je mogao da čuje dok je policija obezbeđivala mesto, da je ekplozivna naprava nasilno odvojena od čaure i da nije ispaljena.

Da mi je svejedno nije! Kako strahujem za svoje dete tako i za ostalu decu a i meštane sela. Jeste da se sada vidi policijska traka, ali pitanje je kako će biti tokom noći. I to još dve ili tri, zavisi kad će doći demineri” rekao je Slavko, i dodao da nema nikoga da obezbeđuje ovo mesto.

Foto: Novosti

Kako je rečeno ”Novostima” iz Policijske uprave Sremska Mitrovica, mesto na kojem je pronađena eksplozivna naprava je obezbeđeno, a ostalo je u nadležnosti sektora Odeljenja za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here