Naslovna Srem Borba protiv sive ekonomije prioritet rada Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova u...

Borba protiv sive ekonomije prioritet rada Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova u ovoj godini

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

 STARA PAZOVA – Juče je održana 50. sednica Socijalno – ekonomskog saveta opštine Stara Pazova na kojoj je za novog predsedavajućeg u ovoj mandatnoj godini izabran Drago Kukolj, predstavnik Sindikata a za njegovog zamenik imenova je Željko Šolaja, kao predstavnik lokalne samouprave. Takođe je usvojen izveštaj o radu u prethodnoj godini.

Tri socijalna partnera u okviru Socijalno – ekonomskog saveta su u prethodnoj godini predložila nekoliko inicijativa, koje su pokrenute u cilju poboljšanja životnog standarda i ekonomije. Prvi je bio predlog predstavnika lokalne samouprave da se poveća cenzus za dečiji dodatak, kako on ne bi bio generalizovan, već da se individualno sagledaju potrebe porodice. Na pokrajinskom i republičkom nivou je prihvaćena i inicijativa Unije poslodavaca o statusu o ravnopravnom statusu majki preduzetnica kao i zaposlenih majki, koje se ne bave preduzetništvom, a poslodavci su predložili i uvođenje obrazovnog profila plastičar, nekadašnji regler zbog potražnje na tržištu.

Savez samostalnih sindikata je predložio nadoknadu razlike putnih troškova zaposlenima, koji putuju iz Golubinaca ili u Golubince, pri čemu je deo opština Stara Pazova i nadoknadila. 

Pored ostalih aktivnosti, na Regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi održana je javna tribina a na kojoj je obeleženo 20 godina socijalnog dijaloga u Srbiji na teritoriji staropazovačke opštine.

U narednom periodu nastaviće sa redovnim aktinovstima i akcenat će biti stavljen na borbu protiv sive ekonomije, pre svega rada na crno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here