Naslovna Hronika “BORBA” SA RAMPAMA U SREMU NE PRESTAJE: Slomljena rampa na putu Ruma-Kraljevci

“BORBA” SA RAMPAMA U SREMU NE PRESTAJE: Slomljena rampa na putu Ruma-Kraljevci


Nakon brojnih video snimaka i fotografija pokvarenih i nebezbednih rampi koje su na našu adresu slali uplašeni vozači i naših apela na opreznost, “borba” sa rampama ne prestaje, te nam ostaje da se nadamo da će se problemi regulisati pre nego što automobili krenu u “borbu” sa vozovima i pre nego što se ne daj bože završi tragično.

Poslednja fotografija potvrđuje zabrinutost. Na putu Ruma – Kraljevci, vozači su po ko zna koji put zatekli pokvarenu rampu, ovoga puta slomljenu.

Prelazak preko pružnog prelaza postaje nalik na ruski rulet, a ovakvi slučajevi na rampama u Sremu, na žalost sve su češći.

(VIDEO) “DA MI NISU BLICNULI DRUGI VOZAČI, UDARIO BI ME VOZ!” Mladića iz Rume neispravna rampa umalo koštala života

Podsećamo, pre mesec dana, na pružnom prelazu u Nišu prilikom sudara autobusa i voza poginulo je petoro ljudi. Posle ove nesreće, na mestu tragedije postavljena je rampa, a najavljeno je da će biti obezbeđeni svi prelazi u okolini, da se ova tragedija više ne bi ponovila.

Strašno je što je pet života moralo da se ugasi da bi počela izgradnja ove rampe, koju meštani traže godinama. Čekamo li tragediju kako bismo dobili odgovor na pitanje: Šta se dešava sa rampama u Sremu? Nakon niza dokaza, fotografija i video zapisa na kojima su rampe u kvaru, čekamo li da voz nekoga iznenadi da bismo razmatrali i dobili odgovor na pitanje: Jesu li krive rampe ili vozači?

(Ne)bezbednost na pružnim prelazima – jesu li krive rampe ili vozači?

Propisane su procedure kojih se železničko osoblje striktno pridržava u ovim situacijima. Železnička kompozicija se na ovim mestima zaustavlja pre putnog prelaza, zatim zvučnim signalom upozorava na nailazak voza i tek kada se mašinovođe uvere da su sva drumska vozila prešla preko putnog prelaza, nastavlja vožnju. Tek kada voz prođe preko putnog prelaza, nastavlja vožnju punom brzinom.

Da li je to dovoljno?

Interesantno je da vozači podstaknuti nesrećama o kojima se dosta pisalo, uglavnom smatraju da su slične uzrokovane nepažnjom vozača, a kako kažu čak i kada je rampa podignuta dobro pogledaju pre nego pređu prugu.

BAHATI VOZAČ AUTOBUSA napravio prekršaj koji je mnoge mogao DA KOŠTA ŽIVOTA (VIDEO)

Greške se dešavaju na obe strane. Zato podsećamo, zaustavljanje je obavezno, čak i kada je rampa uspravna.

 

Prethodna vestUžas kod Rume: PRONAĐENO TELO MUŠKARCA PORED PUTA
Sledeća vestUhapšen nakon što se u prodavnici “poslužio” računarom, alkoholom i cigaretama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here