Naslovna Dogadjaj “Borkovac” zvanično otvoren!

“Borkovac” zvanično otvoren!

PODELI
Foto: Opština Ruma

Na rumskom bazenu “Borkovac” danas je zvanično startovala nova kupališna sezona. Bazen je počeo sa radom u 10 časova, a ulaz je danas besplatan za sve građane.

Završne pripreme na bazenu, pred novu kupališnu sezonu, obišao je juče predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Zatvara se put Ruma-Irig!

– Najavljuje se toplo vreme tako da će ovo biti idealna lokacija za odmor svih Rumljana, a verujem i za ljude iz drugih opština koji će dolaziti ovde da se osveže, da se rashlade, da plivaju. Dečiji bazen je u dosta dobrom stanju, o olimpijskom bazenu ne treba ni govoriti, jedan lep prostor koji će svima poslužiti u ovim vrelim danima za osveženje. – ocenio je predsednik Mančić.

Foto: Opština Ruma

I ove godine na bazenu “Borkovac” će se odvijati i mnoge propratne zabavne, sportske i edukativne aktivnosti, kaže direktor Spotskog centra “Ruma” Dobrica Makuljević.

– Ponovo će deca imati priliku da na našem bazenu nauče da plivaju, a pored škole plivanja tu je i škola kajaka. Imaćemo i razne zanimljive manifestacije, muzičke događaje, noćna kupanja, a ove godine u ponudi imamo više ležaljki i suncobrana nego prethodnih godina. One se ne neplaćuju, a cenovnik nije menjan. Sve bitne informacije građani mogu svakodnevno da prate na našem facebook profilu. – rekao je Makuljević.

Ruma izdvaja sredstva za protivgradnu zaštitu!

Škola kajaka se sprovodi u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije i šabačkog Kajak kluba “Zorka”, a trener Milan Đenadić, iz Kajakaškog saveza Srbije, ističe da je interesovanje dece u Rumi veoma veliko za ovaj vodeni sport.

Foto: Opština Ruma

– Ne znam koliko ćemo uspeti da ih sve opslužimo, da li ćemo imati dovoljno opreme i čamaca, ali ćemo se potruditi u više smena da svi probaju i malo stariji koji budu hteli. Prvi čas će biti u petak u 7.30 uveče, kasnije ćemo odrediti još neke ostale termine. U petak će ovde biti tri trenera koji će da rade sa klincima, sesti sa njima u čamac, provozati se malo po bazenu, naučiti osnovne prve zaveslaje u kajaku sve ono što je potrebno, ući-izaći iz čamca, malo mere bezbednosti, da bi bili sposobni da se jednog dana takmiče, a to će biti vrlo brzo. Mi već planiramo da većinu klinaca koji su već probali kajak u Rumi, da ih registrujemo i da nastupe na trećem kolu mini kajak lige Srbije u Bačkoj Palanci 6. jula, tako da će se i deca iz Rume takmičiti u kajaku. – izjavio je Đenadić, bivši svetski prvak u kajaku.

Foto: Opština Ruma

Celodnevna ulaznica za rumski bazen iznosi 400 dinara, posle 15.00 časova cena je 200 dinara, dok za penzionere i đake celodnevna košta 200 dinara, a za decu do 6 godina je ulaz besplatan, deca od 7 do 12 godina plaćaju 100 dinara. U ponudi su i sezonske karte koje za odrasle koštaju 6.500 dinara, đake i penzionere 2.500 dinara, a tu su porodične karte za sezonu, jedna odrasla osoba i jedno dete plaćaju 8.000 dinara, dve odrasle osobe i dva deteta 14.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here