Naslovna Dogadjaj Borkovačko jezero – biser Srema: Oaza za pecaroše i ljubitelje noćnog kupanja

Borkovačko jezero – biser Srema: Oaza za pecaroše i ljubitelje noćnog kupanja

Foto: telegraf

U blizini Rume nalazi se jezero na kome možete uživati i u kupanju i u pecanju, ali i u šetnji

Odgovoran odnos prema prirodi i želja da uživate u njenoj lepoti, sasvim su dovoljni da biste posetili Borkovačko jezero.

Odmah morate znati da se ovo jezero ne nalazi pod nadzorom komunalnih službi, te da se od svih posetilaca očekuje da rasklone iza sebe. Tačnije, da se ponašaju kao da su kod svoje kuće, te da prostor oko jezera ostave čistim.

Oko 2 kilometra deli Borkovačko jezero i Rumu. Na oko 20 kilometara udaljenosti se nalazi Sremska Mitrovica, na oko 40 Novi Sad, dok je Beograd udaljen 60-ak kilometara.

Odmor na Borkovačkom jezeru

Iako se u blizini nalaze i padine Fruške Gore i grad Ruma, mnogi žele baš da budu smešteni u blizini ovog jezera. Na svu sreću i to je moguće, iako Borkovačko jezero važi za pravu oazu.

Što se smeštaja tiče, na jezeru postoji ekološki Akva kamp, koji nudi smeštaj u kućicama na vodi. U blizini je i hotel, koji je okarakterisan kao smeštaj sa tri zvezdice i nudi brojne sadržaje gostima.

Zabava za sve

Bez obzira na to da li ste ljubitelj ribolova ili ne, na Borkovačkom jezeru možete uživati i u kupanju. Prosečna temperatura vode u toku najtoplijeg perioda godine je blizu 30 stepeni.

Na jezeru postoje i lepo uređene plaže, sa tuševima, ali i ostalim pratećim sadržajima, neophodnim za ugodan boravak.

U blizini postoje i bazeni, na kojima je moguće čak i noćno kupanje, što je posebna atrakcija.

Pecanje na Borkovačkom jezeru

Raj za ribolovce iz okoline, ali i iz cele zemlje, pa čak i iz zemalja okruženja, Borkovačko jezero je vrlo bogato ribljim fondom.

Osim smuđa, šarana i soma, ovde je moguće upecati i babuške, ali i vrstu poznatu kao američki somić, kao i druge vrste ribe.

Posebno su interesantna dva pravila koja ribolovci moraju da poštuju ukoliko žele da u svom hobiju uživaju na ovom jezeru.

Prvo je da u toku noći ne smeju ići na pecanje, jer je na Borkovačkom jezeru zabranjen noćni ribolov.

Drugo je možda još zanimljivije. Ukoliko se dogodi da ulove ribu čija težina prelazi 8 kilograma, njihova je obaveza da je vrate nazad u jezero.

IZVORtelegraf
Prethodna vestAktivan odmor za kupinske mališane
Sledeća vestU Viminacijumu obeležen Međunarodni dan Dunava

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here