Naslovna Srem Božićni koncert u Katoličkoj crkvi u Sremskoj Mitrovici

Božićni koncert u Katoličkoj crkvi u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: Ozon

SREMSKA MITROVICA – U Rimokatoličkoj crkvi „Svetog Dimitrija“ sinoć je održan Božićni koncert u organizaciji Udruženja Nemaca „Syrmisch Mitrowitz – Sremska Mitrovica“ .

Koncertu su pored predstavnika Rimokatoličke crkve, prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave. Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović i Vasilj Ševo, načelnik za kulturu i sport. Gradonačelnica grada Sremska Mitrovica, na kraju koncerta deci je podelila novogodišnje paketiće.

Prepoznajemo aktivnosti udruženja nacionalnih manjina i uvek ćemo ih podržavati, kroz njihove aktivnosti želimo da im damo podršku, da im damo podršku da sačuvaju svoj identitet, kulturu, običaje i tradiciju, rekao je načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Andrijana Bauer Živković, predsednica Udruženja Nemaca Grada Sremska Mitrovica rekla je da je sinoć organizovan prvi koncert ovakvog tipa i sa njim slave predstojeći Božić. Preko sto sugrađana se izjasnilo da su pripadnici Nemačke nacionalne manjine, a pred predstojeći popis stanovništva trudićemo se da što više ljudi izađe i izjasni se, rekla je Živković.

Pesme su izvodili hor “Pikolo”, Aleksandra Padrov kao i Dragana Filimonović na orguljama.

Udruženje Nemaca „Syrmisch Mitrowitz – Sremska Mitrovic osnovano je 2019. godine.

Foto: Ozon

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here