Naslovna Srbija Branislav Nedimović u drugom ministarskom mandatu

Branislav Nedimović u drugom ministarskom mandatu

PODELI

Branislav Nedimović rođen je 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. U rodnom gradu je pohađao osnovnu i srednju školu, a u Novom Sadu je završio Pravni fakultet.

Izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije 2004. godine i tu dužnost je obavljao do 2008. godine kada je izabran za gradonačelnika Sremske Mitrovice kao najmlađi gradonačelnik u Srbiji. Na mestu gradonačelnika bio je u dva mandata, od 2008. do 2016. godine.

U januaru 2015. godine postaje član Srpske napredne stranke i koordinator Gradskog odbora SNS. Nakon parlamentarnih izobora 2016. godine izabran je za potpredsednika Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj, dok je potom postao ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Od avgusta 2016. godine obavljao je dužnost ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, a od juna 2017. godine obavlja dužnost ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije.

Nakon parlamentarnih izbora koji su održani u junu mandat za sastav buduće vlade Srbije dobila je Ana Brnabić i Vlada je formirana u okviru zakonskog roka koji traje do trećeg novembra. Kako je predsednik Vučić najavio, buduća Vlada imaće ograničeno trajanje, dok će novi Vladini funkcioneri imati priliku da ostvare ciljeve koji su pred njima za manje od dve godine, tačnije do narendih predsedničkih izbora 2022. godine uz koje će biti raspisani i parlamentarni izbori. Pored toga, nova Vlada obuhvata i tri nova ministarstva, kao i to da 50 odsto od ukupnih funkcionera u Vladi čine žene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here