Naslovna Deca “Briga za decu je zajednička odgovornost”

“Briga za decu je zajednička odgovornost”

PODELI
Foto: rtv

ŠID – U sali Skupštine opštine Šid održana je prezentacija projekta “Briga za decu je zajednička odgovornost”. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je uz podršku Svetske banke pokrenulo projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”.

Opština Šid je jedna od 20 lokalnih samouprava u Republici Srbiji kojoj su opredeljena sredstva za unapređivanje u pružanju usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U Sali SO Šid predsdnik opštine potpisao je Ugovor o saradnji u pružanju visokokvalitetnih usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa akcentom na decu iz društveno osetljivih grupa sa predstavnicima predškolske ustanove, Doma zdravlja Šid, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Cilj projekta je na unapređenju koordinacije i saradnje između Opštine, a akcenat je na unapređenju dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina. Predškolska ustanova u sklopu projekta organizovaće nekoliko stvari a među njima je i Dan otvorenih vrata koji će se realizovati 10 meseci od aprila 2020 godine do januara 2021.

Opština Šid je jedna od 20 lokalnih samouprava u Republici Srbiji kojoj su opredeljena sredstva u iznosu od 4. 600. 000 dinara za sprovođenje projekta. Konkurs za finansiranje predloga projekta i za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja nadležno ministarstvo je raspisalo u sklopu Komponte III projekta (“Komunikacija sa roditeljima i decom iz osetljivih društvenih grupa”.

Opština Šid je nosilac projekta dok su partneri PU “Jelica Stanivuković Šilja”, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i Crveni krst Šid.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here