Naslovna Srem Inđija Brnabić na polaganju kamena temeljca za novi pogon Grundfosa

Brnabić na polaganju kamena temeljca za novi pogon Grundfosa

PODELI

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je prisustvovala polaganju kamena temeljca za novi proizvodni pogon fabrike Grundfos, koja posluje u Inđiji. Pored trenutno zaposlenih oko 900 radnika, novi pogon stvoriće mogućnost da se taj broj poveća.

Premijerka je najpre obišla postojeći proizvodni pogon. Glavni proizvod su pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

Takođe, pre dve godine otvoreno je i novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda.

“Više od 500 miliona evra direktnih ulaganja je stiglo u Inđiju. Kada sam rekao da će Inđija biti najveće gradilište u Sremu, tada je možda nekom zvučalo pretenciozno, ali ovo su novih 20 miliona evra i 20.000 kvadratnih metara proizvodnog pogona”, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Da je Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za investicije, podsetila je i premijerka Brnabić.

“Ovom investicijom Grundfos prelazi brojku od 1.000 zaposlenih, a samim tim je treća fabrika Grundfosa u svetu. Konkurencija je bila ogromna, ali zaposleni ovde su uradili mnogo. Vi ste ti koji su omogućili novu investiciju, da se kompanija ovde širi, a ne negde drugde. Za Grundfos korona kao da nije postojala, jer proizvodnja i izvoz su bili u 2020. godini veći nego u 2019.”, rekla je premijerka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here