Naslovna Srbija KRITIČNO U SREMSKOJ MITROVICI: Tokom prethodnog dana 1.064 novozaraženih u Vojvodini

KRITIČNO U SREMSKOJ MITROVICI: Tokom prethodnog dana 1.064 novozaraženih u Vojvodini


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.064 novih slučajeva. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 268, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 40.470. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.841, potom sledi Pančevo sa više od 3.700, Zrenjanin sa više od 3.200, Subotica sa više od 2.200, Bačka Palanka sa više od 1.800, Kikinda sa skoro 1.300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema

Izvor: STR / AFP

IZVORDnevnik.rs
Prethodna vestPamela Anderson na ćirilici napisala status zbog izložbe koja joj je posvećena u Beogradu
Sledeća vest“ČISTO I SIGURNO”: Restoran “Diana” dobio je i zvaničnu potvrdu bezbednosti i sigurnosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here