Naslovna Magazin Zdravlje Broj zaraženih u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

Broj zaraženih u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite

PODELI

Uustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirana su 173 korisnika i 97 zaposlenih, saopšteno je danas.

Po navodima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije u Srbiji izlečena su 644 korisnika i 245 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Mataruškoj Banji, Mladenovcu, Subotici, Knjaževcu, domu „Srem“ u Rumi, domu Bežanijska kosa i radnoj jedinici Voždovac Gerontološkog centra Beograd kao i u Gerontološkom centru Novi Sad, u radnim jedinicama Futog i Liman.

Inficiranih ima i u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad Brus, službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za smeštaj starih lica Surdulica, Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ u Kragujevcu.

Virus je prisutan i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Leskovcu, Sečnju, Pančevu, Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji i u Beogradu.

Infekcija je potvrđena i u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenjima Zvezdara, Mladenovac, Lazarevac i Čukarica, radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad „Solidarnost“ u Pančevu, Ustanovi za decu i mlade „Šabac“ u Šapcu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ u selu Jabuka kod Pančeva.

Inficiranih ima i u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“ u Priboju, domu „Trem“ u selu Donji Dušnik u opštini Gadžin Han, domu „Topalović“ u Kladovu, domu „Adam plus“ u Kovačici, domu „Zlatno srce“ na Umci, Ustanovi za smeštaj i negu starih lica „Nacionalni dom“ u Vladimirovcu, Domu za smeštaj odraslih i starijih „Bonaca“ u Beogradu, Ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. iz Beograda i Udruženju „Caritas Šabac“.

– Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, piše u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here