Naslovna Srem Pećinci Brojnim aktivnostima obeležili Dan planete Zemlje

Brojnim aktivnostima obeležili Dan planete Zemlje


Širom sveta, 22. aprila obeležava se Dan planete Zemlje sa ciljem povećanja svesti ljudi o ugroženosti životne sredine, a brojne ustanove i organizacije šalju poruke o načinu i važnosti čuvanja jedine planete koja je naš dom.

Učenici nižih razreda Osnovne škole “Dušan Jerković Uča” iz Šimanovaca, zajedno sa područnim odeljenjima, obeležili su ovaj dan brojnim aktivnostima. Kako su nam rekli u ovoj obrazovnoj ustanovi, trećaci su snimili edukativni film koji se bavi ekološkim problemima sa kojima se suočava naša planeta, a u okviru časa engleskog jezika, učenici četvrtog razreda su proučavali biodiverzitet školskog dvorišta, tokom kojeg su došli do zaključka da u školskom dvorištu nedostaju leptiri i pčele. Učenici drugog razreda u matičnoj školi i trećeg razreda u Deču učestvovali su u akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta, a učenici u Sremskim Mihaljevcima su posadili svoje drvo u čast planete Zemlje. Školsko dvorište matične škole u Šimanovcima bogatije je za 6 tuja, 6 loptastih tuja, dva ukrasna duda, koje su učenici od 1. do 4. razreda uz pomoć svojih učiteljica i roditelja zasadili – sadnice koje su kupili zahvaljujući ekološkoj prodajnoj izložbi koju su ranije organizovali.

Dan planete Zemlje obeležili su i Diogenovi učenici. U okviru projekta “Akademija za prirodu” Diogenovi istraživači posetili su Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“. Boravkom u očuvanoj prirodi i kroz razne obrazovne aktivnosti, predstavnici WWF (The World Wildlife Fund) Srbije i osoblje Specijalnog rezervata prirode Obedska bara približili su deci pojam biodiverziteta i značaj voda za našu planetu. Na kraju dana Diogenovi istraživači dobili su pasoše i zvanično postali Ambasadori SRP „Obedska bara“.

Povodom Dana planete Zemlje, učenici nižih razreda Diogenove škole iz Ašanje, Kupinova i Obreža izrađivali su šešire od plastičnih kesa, čaša, flaša, starog kartona, papira, tekstila, starih saksija, kutija, špilova karata, sa kojima su na kraju prodefilovali školskim dvorištem i pokazali ih svojim drugarima i nastavnom osoblju.

Prethodna vestKampanja u Šidu: “Vratimo zagrljaj”
Sledeća vestDanas je Uskrs, najveći hrišćanski praznik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here