Naslovna Sport Bronza za rumskog borca na Mediteranskim igrama u Taragoni

Bronza za rumskog borca na Mediteranskim igrama u Taragoni

PODELI

Rumljanin Miloš Gladović, član tekvondo kluba “Zmaj” iz Rume ostvario je do sada najveći uspeh u karijeri osvojivši bronzanu medalju za Srbiju na XVIII Mediteranskim igrama.

Gladović već ima zavidne uspehe na međunarodnoj sceni, ali je medalja u Taragoni najbolja potvrda njegovog raskošnog talenta i dosadašnjeg uloženog truda.

“Zadovoljan sam svojim nastupom, iz borbe u borbu sam podizao nivo borenja i trudio se da nametnem svoj stil. U prvoj borbi sam ubedljivo pobedio Francuza i odlično započeo takmičenje. Druga borba sa Italijanom je bila neizvesna do samog kraja i ujedno i najteža jer je to bila borba za medalju, ali sam uspeo posle lošeg starta da se vratim u meč i pobedim. U polufinalu sam izgubio od Portugalca na zlatni bod, zadovoljan sam svojim nastupom, ali opet ostaje žal za pobedom jer su nijanse odredile pobednika i bio sam blizu pobede. U narednom periodu ću raditi na greškama, trudiću se da popravim što nije bilo dobro i očekujem još bolji rezultat na sledećem takmičenju”, izjavio je Gladović.

Zadovoljan Miloševim nastupom u Taragoni je i trener srpske reprezentacije i TK “Zmaj” Borislav Krstić.

“Miloš je bio na visini zadatka i potvrdio da mu je mesto u samom svetskom vrhu. Izuzetno sam zadovoljan da posle naporne sezone i priprema na Majorci dođemo do medalje na ovako bitnom takmičenju za sve nas. Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci i izuzetnoj organizaciji kao i prijateljima bez kojih ne bi postigli ovako bitan rezultat”, rekao je Krstić.

Na Mediteranskim igrama, koje su održane u španskoj Taragoni, nastupilo je više od 4.000 sportista iz 33 zemlje, Srbiju predstavljalo 139 sportista u 27 sportova. Osvojene su 32 medalje: 12 zlata, 11 srebra i devet bronzi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here