Naslovna Magazin Zdravlje Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

PODELI
Foto: rtv

Štab za vanredne situacije opštine Pećinci uputio je apel građanima pećinačke opštine povodom aktuelne epidemiološke situacije. U cilju sprečavanja širenja infekcije korona virusom na teritoriji opštine Pećinci Štab još jednom apeluje na građane da budu odgovorni prema sebi i prema drugima da se pridržavaju preporuka – da koriste zaštitne maske u svim zatvorenim prostorima, da se pridržavaju propisane fizičke distance, kao i da redovno dezinfikuju ruke pranjem, sedamdesetoprocentnim medicinskim alkoholom ili natrijum-hipohloritom.

Po nalogu Štaba JKP „Vodovod i kanalizacija“ redovno dopunjava rezervoare sa natrijum-hipohloritom u svih 15 naselja pećinačke opštine, iz kojih se građani mogu besplatno snabdevati dezinfekcionim sredstvom za sopstvene potrebe, a JKP „Sava“ i dalje vrši svakodnevnu dezinfekciju prostora oko zgrade Opštine, kao i prostora oko pećinačkog Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“.

Takođe, iz Štaba podsećaju da je na snazi zabrana organizovanja svih proslava, manifestacija, seoskih slava, vašara i svadbi na teritoriji pećinačke opštine, kao i obaveza korišćenja zaštitnih maski u javnom prevozu.

Sve javne ustanove su i dalje obavezi da sprovode svakodnevnu dezinfekciju prostora oko svojih objekata, a mesne zajednice su u obavezi da dezinfikuju prostore oko pošta, ambulanti i prodavnica u naseljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here