Naslovna Magazin Zdravlje Buduće mame, vreme je za LJUBAV: Najbolji način da olakšate porođaj

Buduće mame, vreme je za LJUBAV: Najbolji način da olakšate porođaj

PODELI

Do sada se verovalo da seks u trudnoći ubrzava porođaj, ali jako je mali broj lekara koji je želeo to i da potvrdi. Tim stručnjaka s Univerziteta Malaja u Kuala Lumpuru istraživanje je sproveo na 200 zdravih žena koje su pisale dnevnik tokom trudnoće.

Ispostavilo se da su epiduralnu anesteziju koristile žene koje su rodile nakon 41. nedelje trudnoće. Dnevnici žena pokazali su i da je 58% njih praktikovalo seks u kasnoj trudnoći i to u proseku četiri puta nedeljeno. Samo 6,9% žena koje su vodile ljubav nije rodilo pre 41. nedelje.

Kada su se u ove pokazatelje uključili i faktori poput etničke pripadnosti, obrazovanosti, zaposlenosti, žene koje su imale seks su u 90% slučajeva rodile do 41. nedelje i bez epiduralne anastezije. Takođe je ustanovljeno da seks više od jednog puta nedeljno deluje pozitivno na trajanje trudnoće.

Trudnoća

Seks u trudnoći više je nego poželjan.

Žene se u većini slučajeva osećaju seksepilnije zbog oblina, a tako ih uglavnom doživljavaju i partneri.

Dodatni plus na strani seksa je to što ženino telo tokom odnosa izlučuje veće količine endorfina, hormona sreće, koji uz osećaj prijatnosti i sreće donosi i ublaživanje eventualnih bolova.

Izvor: Story/MamaKlik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here