Naslovna Srem Ruma ČAJ U 8 – Trio Vedran Ferizović

ČAJ U 8 – Trio Vedran Ferizović

PODELI

U Velikom holu rumskog KC-A u sredu, 4. april sasa početkom u 20.00 časova za rumsku publiku nastupiće sjajan Vedran Ferizović trio.

Ulaz slobodan

Trio Vedrana Ferizovića nastaje 2014. godine. Za muzičke i tekstualne ideje uzima kantautorski rad Vedrana Ferizovića i nekolicinu pesama benda JAL (Josip A Lisac) koje bend ređe izvodi. Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu 2015. godine. Od tada trio nastupa u Novom Sadu, Beogradu i u gradovima Vojvodine u klubovima u kulturnim ustanovama koje organizuju programe autorske muzike. Vedran Ferizović trio snimio je prvi album “Ponoćni gudbaj”. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano-filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.

Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet).

Vedran Ferizović je diplomirani girarista, kantautor, pesnik, osnivač i frontmen benda JAL (Josip A Lisac). Nastupa u zemlji i bivšim republikama regiona. Profesor je gitare u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Svoj celokupni rad podveo bi pod termin “prepričavanje”, ne u smislu neodređenosti i udaljavanja od suštine ili istine, već kao komentarisanje i obeležavanje stvarnosti, subjektivnosti, misli i snova vremena u kojem stvara. Opomena na bivstvo jedinke i neprestano zaokupljivanje duha njegove su vodilje. Rođen je u Sarajevu 1984.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here