Naslovna Hronika Carina zaplenila 16.000 ženskih tašni, parfeme, kozmetiku…

Carina zaplenila 16.000 ženskih tašni, parfeme, kozmetiku…

PODELI
Foto: vecernje novosti

Na graničnom prelazu Gradina carinici su zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom kontejneru nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi

Na graničnom prelazu Gradina carinici su zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom kontejneru nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi.

Prekršaj sa tašnama, otkriven je na ulazu u zemlju 15. februara.

Kamion iz Rijeke za uvoznika u Beogradu prevozio je brodski kontejner sa ženskim torbama, samolepljivim trakama i lančićima za torbe poreklom iz Kine.

Upoređivanjem propratne dokumentacije i fizičkim pregledom u carinskom skladištu u Šidu, gde je kamion istovaren, ustanovljeno je da se među prijavljenom robom nalazi i oko 16.000 neprijavljenih ženskih torbi.

Vrednost robe prema fakturi je oko 8.000 dolara, ali će ta vrednost tek biti utvrđena komisijski, pošto se pretpostavlja da je znatno veća.

Protiv uvoznika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a do njegovog okončanja sporna roba će biti zadržana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here