Naslovna Srem Ruma Čepom do osmeha u Mitrovici: Tableti za dečake obolele od autizma

Čepom do osmeha u Mitrovici: Tableti za dečake obolele od autizma

PODELI
Foto: dnevnik

SREMSKA MITROVICA: Udruženje „Čepom do osmeha“ priprema se za uručenje 50. pomagala, koje će se održati u petak, 14. februara, u Sremskoj Mitrovici, u prostorijma opštine, na adresi Sv. Dimitrija br. 13, s početkom u 11 časova.

Naime, u petak će trojici dečaka Luki Vasiljević (13) iz Laćarka, Vukašinu Đurašinoviću (14) iz Mačvanske Mitrovice i Mihajlu Miljkoviću (6) iz Sremske Mitrovice, koji boluju od autizma, biti uručena tri tablet računara.

Kako podsećaju organizatori, mogućnosti koje nudi IT tehnologija u vidu različitih aplikacija i sadržaja, mogu u velikoj meri da pomognu u komunikaciji deci sa autizmom i savladavanju jezičkih barijera, kao i da doprinesu razvoju motoričkih sposobnosti i pomognu inkluziji.

Zahvaljujući prijateljima akcije, navode organizatori, kompanijama BeotelNet i Intek, tačnije njihovoj senzibilisanosti i tome što su prepoznali Udruženje kao sigurnog i pouzdanog partnera, uspeli su da obezbede tri tablet računara za Luku, Vukašina i Mihajla, za koje se nadaju da će pomoći u njihovom daljem opštem i socijalnom razvoju.

Uručenju pomagala prisustvovaće načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Vojislav Mirnić, njegova zamenica, kao i deca iz udruženja “Autizam govori srcem”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here