Naslovna Posao Čišćenje divlje deponije u Klenku

Čišćenje divlje deponije u Klenku

PODELI

Lokalna samouprava i JP “Komunalac” sprovode novu akciju čišćenja divljih deponija širom opštine Ruma. Za tu namenu je izdvojeno dodatnih dva miliona dinara, a trenutno je mehanizacija angažovana na saniranju divlje deponije u Klenku, koja je u toku 2020. godine već dva puta čišćena.

Načelnik Opštinske uprave Dušan Ljubišić istakao je da je ova deponija specifična iz razloga što se nalazi tik pored magistralnog puta M21, te da mahom smeće ovde bacaju nesavesni građani iz Šapca.

“Mi smo u prvoj polovini godine sve deponije očistili, međutim, došlo je vreme da opet u pojedinim seoskim mesnim zajednicama imamo kritična mesta, gde moramo da reagujemo. Ono što je važno reći je da mi, konkretno, ovde u Klenku planiramo da postavimo kućicu i dva čuvara koji će konstantno biti ovde i pokušati da spreče nesavesne ljude da svoje smeće bacaju ovde. Obeležićemo lokaciju sa tablama upozorenja gde će biti označeno zabranjeno bacanje smeća i inspekcijske službe će intenzivnije da posećuju ovu lokaciju, ne bi li ovu lošu praksu zaustavili”, izjavio je Ljubišić.

U toku 2020. godine utrošeno je 6 miliona dinara za saniranje divljih deponija u rumskoj opštini, a još milion dinara je preostalo na poziciji.

Neposredno pre Klenka, očišćene su deponije u Donjim Petrovcima, u Žarkovcu i Putincima, a predstoji čišćenje u Platičevu, rekao je Dragan Panić, direktor JP “Komunalac” .

“Računamo da ćemo za nekoliko dana završiti posao u Klenku i preduzećemo mere koje je načelnik rekao, da se obezbedi jedna čuvarska služba, da ne dođemo ponovo u situaciju da neko dođe istovari smeće i ode. Rešavaćemo taj problem koliko budemo u stanju pojačanim inspekcijskim nadzorom deponija. Apelujem na građane da svoje smeće odlažu na propisana mesta kako bi i nama posao olakšali, ali pre svega da to rade iz ekoloških razloga”, kazao je Panić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here