Naslovna Srbija ČISTKA U SNS: Leti pet lokalnih šerifa ove nedelje! Niko se nije...

ČISTKA U SNS: Leti pet lokalnih šerifa ove nedelje! Niko se nije rodio u fotelji, daćemo šansu MLADIM LAVOVIMA

PODELI

Prvi otkazi su tek uvod u promene koje je najavio i lider stranke Aleksandar Vučić, poručivši da će oni koji su se umorili ustupiti mesto onima koji će bolje i jače braniti interese stranke i Srbije

U Srpskoj naprednoj stranci do kraja ove sedmice biće smenjeno pet funkcionera, saznaje Kurir u vrhu vladajuće stranke.

Ovi “otkazi” samo su, kako saznajemo, uvod u veliku čistku koja se očekuje u redovima naprednjaka. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je, naime, na skupu povodom decenije od osnivanja partije poručio da će svi oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biti smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiti mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače. Najavio je i podmlađivanje stranke.

– Provere i kontrola rada naših funkcionera su konstantne. Prepoznali smo neke mlađe ljude kao vredne, a uočeno je da su se neki stari kadrovi istrošili, umorili. Ne daju rezultate kakvi se očekuju i zato će biti zamenjeni. Niko se nije rodio u fotelji. Daćemo šansu mladim lavovima – priča izvor Kurira iz vrha SNS.

“Metla” će, kako dodaje, da radi na svim nivoima vlasti i u narednim danima leteće lokalni šerifi.

– Do kraja nedelje biće personalnih promena na lokalu, biće smenjeno pet predsednika lokalnih odbora SNS.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da su odbrojani dani svakom ko nema rezultate, nego se bavi samo hvalisanjem, pozivanjem na Vučića…

– Ne smemo nikome da dozvolimo da se uljuljka na funkciji i da se bavi svojim egom, a da nema rezultate. U ovih deset godina uspostavljena je praksa da se neguje zdrava selekcija. Predsednik Vučić je uspostavio jasne kriterijume. Niko ne može da napreduje ili opstaje na funkciji zbog imena, stare slave, što je lep… Ceni se rad, rezultati na semaforu. Ako to izostane, svako će biti smenjen – od mesnog odbora, preko opštine, pokrajine do Vlade. Bez izuzetka – navodi Glišić.

Upitan o kome konkretno govori i da li će i ko od viđenijih naprednjaka biti smenjen, on kaže:

– Nismo razgovarali o konkretnim imenima. O tome ćemo tek kad bude zakazan vanredni kongres stranke.

Vučić je, podsetimo, najavio je da će se sledeće godine održati vanredna skupština stranke, na kojoj će se birati novo rukovodstvo:

– Neki su se umorili, neki moraju da budu zamenjeni, neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena. Moramo da podmladimo stranku, da ljudi koji nisu bili na funkciji dobiju šansu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here