Naslovna Srem Irig ČOPORI pasa napasaju ljude u Irigu, otimaju hranu u restoranima

ČOPORI pasa napasaju ljude u Irigu, otimaju hranu u restoranima

PODELI

Čopori pasa lutalica napadaju ljude, upadaju u bašte ugostiteljskih objekata, krvavo se obračunavaju u parku, gde najradije odlaze majke sa decom, razvlače hranu iz kontejnera, a žitelji Iriga ne znaju kako da se zaštite, niti kome da se obrate za pomoć, pišu Novosti.

Jer u ovoj lokalnoj samoupravi ne samo što ne postoji prihvatilište ili azil za pse, već opština nema ni komunalnog inspektora.

– Ovo je postalo nepodnošljivo, jer psi sve češće otimaju hranu gostima koji obeduju u bašti, što posebno šokira strance koji nam dolaze u goste. Jedina je sreća što nikoga nisu ujeli, ali ni taj dan nije daleko – tvrdi Milena Gudurić, koja, pored ugostiteljskog objekta, poseduje i apartmane za smeštaj turista kojih je u ovom delu Srbije sve više.

Kaže, više puta se povodom ovog problema obraćaju prvom čoveku Iriga Stevanu Kazimiroviću, ali nikakvog efekta nije bilo.

Muku sa psima lutalicama imaju i ljudi iz stambenih zgrada, jer psi sve češće upadaju u hodnike, a nedavno se u jednom od njih jedna keruša i oštenila.

ĆUTANjE

PREDSEDNIK Opštine u Irigu Stevan Kazimirović, iako mu je sekretarica prenela našu molbu, nije odgovorio na poziv “Novosti”. Jedino smo nezvanično saznali da komunalnog inspektora nema jer je prethodni penzionisan, a njegov naslednik još nije postavljen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here