Naslovna Sport “Crvena zvezda” i “Sloven” u čast Duška Tomića

“Crvena zvezda” i “Sloven” u čast Duška Tomića

PODELI

Veterani Crvene zvezde i Slovena odigrali su u subotu u Rumi sjajnu utakmicu, u čast bivšeg golmana dva kluba, Rumljanina, Duška Tomića, koji je nažalost, posle duže bolesti preminuo pre tačno godinu dana.

Domaćin je slavio rezultatom 2:0, ipak, rezultat je ovog puta bio u drugom planu, a utakmica između veterana najtrofejnijeg srpskog kluba i našeg Slovena je dokaz koliko je Duško ljudski i igrački bio cenjen među svojim saigračima, prijateljima i ljubiteljima fudbala.

Utakmici su pored legendi srpskog fudbala Vladimira Petrovića Pižona, Milovana Rajevca, Duleta Savića i mnogih drugih, prisustvovali i sinovi Duška Tomića, Marko i Nikola.

“Proradile su jake emocije, setio sam se detinjstva kada sam dolazio sa ocem u Rumu, na ovaj prelepi stadion. Današnji dan je zaista nešto posebno u mom životu, ponosan sam jer u čast moga oca utakmicu igraju njegovi veliki prijatelji i saigrači iz igračkih dana iz Rume i Crvene zvezde”, rekao je Marko Tomić.

Kapitensku traku veterena Crvene zvezde nosio je jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, četvrta Zvezdina zvezda i veliki Duškov prijatelj Vladimir Petrović Pižon.

“Mi svake godine putujemo po Srbiji, Krajini, pa i Evropi, igramo veliki broj utakmica, ipak, ova je specifična jer je igramo u čast našeg druga Duška. U Rumu je došla cela generacija koja je sa njim igrala u Crvenoj zvezdi i tužno je sada pričati kakvi smo drugari bili. To možete videti i sami, čim su se odazvali pozivu da dođu u Rumu sve je jasno. Ja i Duško smo čak i u Kini bili zajedno i vežu nas mnogo lepe uspomene”, rekao je Pižon.

U ime domaćina gostima iz Beograda zahvalio se kapiten veterena Slovena Jovica Kovačević. “To je trofejna generacija Crvene zvezde, ljudi koji su zapravo bili i naši fudbalski idoli. Veza između Slovena i Crvene zvezde je bio upravo Duško Tomić, u čiju čast smo i igrali utakmicu. Još jednom bih se zahvalio “Zvezdi” što se odazvala našem pozivu”, kazao je Kovačević.

Podsetimo, sportska legenda Rume Duško Tomić je pored Slovena, između ostalih, branio i za Crvenu zvezdu, makedonski Teteks, niški Radnički, a bio je i olimpijski reprezentativac u fudbalu. Duško je bio vrhunski trenera golmana. Radio je grčkom Egaleu, mladoj reprezentaciji SR Jugoslavije, a najduže u kineskom fudbalu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here