Naslovna Srem Inđija ČUVAMO ZELENILO: Inđija planira da odbaci pokrajinski projekat i predlaže bolji, Gak...

ČUVAMO ZELENILO: Inđija planira da odbaci pokrajinski projekat i predlaže bolji, Gak se nada podršci javnosti

PODELI
Foto: ritamindije.rs

Pre nekoliko dana u posetu inđijskoj opštini bila je delegacija iz pokrajinske vlasti koja je došla da predstavi projekat izgradnje biciklističke staze od Novog Sada do Beograda duž državnog puta, koji bi trebao da prođe kroz glavne inđijske ulice.

Kulen iz Šida putuje po Evropi!

Kako je rekla načelnica Odeljenja za urbanizam Tijana Došen, taj njihov plan bi značio da bi moralo da se vadi svo drveće iz ulica Kralja Petra i Novosadske ili da se drastično smanji broj parking mesta u tim ulicama.

Načelnica je na sastanku Sistema 48 kazala da je odmah odbacila tu mogućnost, i da je predložila da trasa staze ide duž inđijskog potoka. Taj predlog je odbijen.

Pećinačka turistila organizacija uz pomoć do rezultata!

Sa njom je saglasan i predsednik opštine Vladimir Gak, koji smatra da postoji daleko bolja lokacija za stazu nego što je to duž magistralnog puta.

Foto: ritamindjije.rs

– Bićemo prinuđeni da odbijemo to. Imali smo nekoliko sastanaka sa kordinacionim telom koji se bavi izgradnjom te staze. Insistirao sam na tome da ta staza ide duž Dunava, koja se nastavlja na postojeću stazu od Pazove. To je prelep predeo koji treba da privuče bicikliste iz celog sveta. Plan nam je da u Slankamenu napravimo biciklistički kamp za koji će znati ljudi iz svih delova Evrope. Staza duž puta nema nikakvog smisla. Nećemo dozvoliti da se razruši pola grada zbog biciklističe staze. Borićemo se, i nadam se da ćemo imati podršku svih građana. – objašnjava Gak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here