Naslovna Vojvodina “Čuvarkuća” u 12 vojvođanskih naselja

“Čuvarkuća” u 12 vojvođanskih naselja

PODELI

Prva kulturna manifestacija “Čuvarkuće” biće održana u Bačkom Petrovom Selu u subotu 26. maja, u organizaciji KUD-a Branko T. Radičević iz Radičevića.

Multikulturalni projekat pod nazivom „Čuvarkuća” obuhvata 12 vojvođanskih naselja, po četiri iz Banata, Bačke i Srema. U pitanju je projekat kulturno-edukativnog karaktera i ima za cilj da doprinese boljem razumevanju i saradnji različitih nacionalnih, verskih i kulturnih zajednica Vojvodine, posebno onih koji nisu često vidljivi u javnosti.

Projekat je dobio podršku na otvorenom konkursu za medije i nevladine organizacije Delegacije Evropske unije u Srbiji, zahvaljujući koordinaciji Fondacije 021 iz Novog Sada i entuzijazmu partnera na realizaciji projekta, među kojima je i CeSER udruženje iz Rume za Srem. Cilj je da doprinese boljem poznavanju, razumevanju i saradnji ljudi različitih nacionalnih, verskih i kulturnih zajednica, radi stabilnosti i razvoja Vojvodine i Srbije.

Prvom okupljanje, u Bačkom Petrovom Selu u subotu 26. maja, sa početkom u 10 časova, u sali mesne zajednice, počeće izložbom slika nastalih u likovnoj koloniji na “Salašu 137, na temu multikulturalnosti Vojvodine i vojvođanske kulture.

Otvaranje će pratiti kulturni i zabavni program na Strelištu, te će posetioci će tokom dana moći da vide razne rukotvorine i proizvode domaće radinosti, ali i da uživaju u nastupima kulturno-umetničkih društava i lokalnim specijalitetima, ali i sportskim aktivnostima kako za najmađe, tako i za starije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here