Naslovna Život Da li ste znali da i vino smete da zamrznete?

Da li ste znali da i vino smete da zamrznete?

PODELI

Jaja, vino, hleb, sveži začini- sve to sme da se zamrzne i iskoristi ponovo. 

Hleb- Ukus će mu biti i dalje odličan, a u zamrzivaču sme da ostane do tri meseca.

Sveži začini – bosiljak, peršun, celer- Operite, osušite, iseckajte i napunite posudice za zamrzavanje. Ovako upakovani smeju da stoje do 6 meseci u zamrzivaču.

Mleko- Najbolje je zamrznuti mleko u posudama koje mogu dobro da se zatvore. Pre upotrebe ga dobro promešajte. Preporučuje se zamrzavanje u plastičnim posudama, jer se za staklo lepi deo mleka, pa tako ostajete bez kompletnih sastojaka. Sme da stoji do 3 meseca.

Orašasti plodovi- Kako biste izbegli užeglost ovih vrednih plodova zamrznite ih u kesama za zamrzivač u kojima smeju da stoje od 1-2 godine.

Smeđi pirinač- Ova vrsta sadrži više ulja od belog, pa ne može tolikoda  izdrži na polici. Kako je ne biste bacili bolje je sačuvajte u zamrzivaču, u kojme može da stoji godinu dana.

Puter- Ova namirnica može da stoji u zamrzivaču do pola godine.

Vino- Prespite ga u posude za led i kada se zamrzne, premestite u kesice. Odlično će vam doći kad zatrebate malo vina za kuvanje. Sme da stoji do šest meseci.

Jaja- Razbijte jaja, umutite s mrvicom soli ili šećera, u zavisnosti da li će vam biti potrebna za slana ili slatka jela. Izlijte u kese za zamrzivač ili male posude koje se mogu dobro zatvoriti. Tako smeju da stoje do godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here