Naslovna Srem Pećinci Da se Draganin glas ponovo čuje

Da se Draganin glas ponovo čuje

PODELI

Sinoć su u Kulturnom centru Pećinci, učenici Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“, članovi Društva za negovanje narodne tradicije „Pećinci“ i glumci pećinačkog „Pozorišta mladih amatera“ igrali, pevali, recitovali i glumili za petnaestogodišnju Draganu Antić iz Jakova sa željom da se njen glas ponovo čuje u sali Kulturnog centra. Direktor ove ustanove Jovan Devrnja rekao nam je da se Kulturni centar uvek rado odaziva ovakvim humanitarnim večerima i da pruža svu neophodnu logističku podršku, posebno kada je u pitanju Dragana Antić koja je u pećinačkoj sali nastupala više puta zajedno sa pećinačkim folklorašima.

Ideja za humanitarni koncert potekla je od pećinačkih srednjoškolaca i njihovih nastavnika, a kako nam je rekla Biljana Jovančić nastavnik ekonomske grupe predmeta i jedan od organizatora, deca su se veoma predano pripremala za nastup, koji je ovaj put iz humanih razloga.

„Zaista sam ponosna na sve naše đake, koji su večeras pevali, recitovali i glumili za Draganu, a verujem da se i oni tako osećaju. Svim srcem smo uz Draganu i nadamo se da ćemo uskoro ponovo čuti njen glas“ – rekla je Jovančić.

Članovi DNNT „Pećinci“, sa kojima je Dragana Antić često nastupala širom zemlje, rado su se odazvali humanitarnoj večeri, a prema rečima Zorice Tojčić rukovodioca pećinačkog ansambla, i sami su učestvovali u brojnim akcijama za prikupljanje sredstava za lečenje njihove drugarice.

„S obzirom da postoji mogućnost lečenja u Parizu, kao i da je u pitanju velika svota novca, mi smo se odmah angažovali na prikupljanju donacija. Pre dve nedelje igrali smo za Draganu u Knez Mihajlovoj, a samo na našim probama uspeli smo da sakupimo 40 hiljada dinara koje smo odmah uplatili na Draganin račun. Za odlazak na lečenje potrebno je sakupiti 200 hiljada evra i drago mi je da mogu da kažem da je, zahvaljujući ljudima dobre volje sakupljeno blizu te svote i da je put sada izvestan. Drago nam je da večeras vidimo punu salu i zahvalni smo svim ljudima koji su došli i podržali nas, jer samo zajedno možemo da pomognemo Dragani“ – izjavila je Tojčić.

Veče posvećeno Dragani otvorili su pećinački folkloraši sa koreografijom Igre i pesme iz Srema, da bi se zatim na sceni ređali talentovani učenici STŠ „Milenko Verkić Neša“: recitatori Mina Miftari i Nikolina Nikolić, vokalni solisti Anastasija Maksić, Jovana Lovrić i Aleksandra Čavić, gitaristi Katarina Jojić i Emilija Bastajić i mladi glumci ove škole koji su izveli predstavu “Da, da, da” rađenu po motivima iz filma “Lajanje na zvezde”.

Humanitarnoj večeri priključili su se i članovi pećinačkog „Pozorišta mladih amatera“, koji su izveli kabare „Čuješ seko“, rađen po originalnim tekstovima Duška Radovića.

Brojna publika, organizatori i učesnici sinoć su u pećinačkom Kulturnom centru, kupovinom karata i dobrovoljnim prilozima sakupili 98.570,00 dinara, a kompletan iznos će biti uplaćen na račun namenjen lečenju petnaestogodišnje Dragane Antić koja boluje od tumora na mozgu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here