Naslovna Hronika Đaci isključeni iz škole u Trsteniku: Usvojen predlog Nastavničkog veća

Đaci isključeni iz škole u Trsteniku: Usvojen predlog Nastavničkog veća

PODELI
Foto: mondo

Dvojica đaka M. M. (18) i N. Ž (17) iz Tehničke škole u Trsteniku, učesnici nasilja nad profesorkom engleskog, isključena su iz škole, prenose mediji i dodaju da su rešenja o toj odluci poslata roditeljima.

Tanjugu je u školi samo rečeno da je proces u toku, a resorno Ministarstvo još nema potvrdu iz Trstenika o odluci direktora Milana Glidžića da usvoji predlog Nastavničkog veća o isključenju dvojice od trojice učesnika napada na nastavnicu.

Rešenjem je, kako navode mediji, verifikovana odluka Nastavničkog veća koje se izjasnilo da dvojica učenika budi isključena iz škole. Treći učenik je pre glasavanja Veća, podneo zahtev za ispisivanje iz škole, pa odluka nije mogla da se odnosi i na njega.

Kako je objavlejno na FB stranici škole, Nastavničko veće je vise puta osudilo svaki vid nasilja, pa i na sednici održanoj 23. novembra.

“Povodom nasilja u Tehničkoj školi, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom održana je sednica Nastavničkog veća na kojoj je jednogasno usvojen predlog člana Nastavničkog da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika”, naveo je Koletiv škole i dodao nakon usvajanja predoga predstoji verifikacija odluke.

Mediji prenose da je direktor škole saopštio da je “povodom nasilja u Tehničkoj školi Trstenik, – fizičkog, psihičkog i digitalnog nad njihovom koleginicom, dvojici učenika izrečena mera isključenja iz škole”.

“Rešenja o isključenju su u utorak 29. novembra poslata roditeljima učenika”, naveo je dikretor, prenose mediji.

Snimak maltretiranja profesorke koji je napravio jedan od te trojice đaka pojavio se na društvenim mrežama, a na njemu se vidi kako joj jedan izmiče stolicu, zbog čega ona pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se smeju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here