Naslovna Deca Đaci OŠ „Svetozar Marković Toza” briljirali u atletici

Đaci OŠ „Svetozar Marković Toza” briljirali u atletici


Školsko državno prvenstvo u atletici održano je nedavno u Sremskoj Mitrovici, na kom su briljirali đaci OŠ “Svetozar Marković Toza”, osvojivši dva prva i treće mesto u različitim disciplinama.

Prema rečima profesorice fizičkog vaspitanja u OŠ “Svetozar Marković Toza” Nataše Lončar, u pitanju su deca osmih razreda, dve državne prvakinje, Teodora Đermanović koja skače u dalj (profesorica je okarakterisala kao buduću Ivanu Španović jer ima potencijala), dok je Tamara Radojičić državna prvakinja na 60 metara u dvorani, ali trči i na 100 metara. Nemanja Ilić je ove godine osvojio bronzu u trci na 300 metara, dok je pre dve godine pokupio srebro. Peto mesto na ovogodišnjem takmičenju osvojila je i Mia Ivanović koja pohađa peti razred.

  • Pre dve godine je Tamara bila državna prvakinja u disciplini na 300 metara, dok je ove godine na školskom državnom takmičenju u atletici imala vreme kao druga srednjoškolka, toliko je dobra – sa ponosom ističe Nataša Lončar. – Da bi se plasirala na državno školsko takmičenje, deca odlaze prvo na opštinsko i okružno. Plasirani se dele na više zona i ko je prvi iz svoje ekipe, taj ide dalje na međuokružno takmičenje, a ko završi prvi, odatle ide na republičko takmičenje. Prezadovoljna sam postignutim rezultatima, to su zaista sjajna deca.

Teodora Đermanović kaže da atletiku trenira skoro četiri godine, a pošto voli individualne sportove, veruje da je napravila pravi izbor
Teodora Đermanović kaže da atletiku trenira skoro četiri godine, a kraljica sportova je privukla, jer voli individualne sportove, te smatra da je napravila pravi izbor.

  • Ostvarila sam najbolji rezultat do sada, skočila sam 5.34 metara i time sam oborila lični rekord, a s obzirom na to da se nisam nadala baš prvom mestu, zaista sam mnogo srećna postignutim rezultatom – uzbuđena je Teodora. – Za ovo takmičenje se nismo posebno spremali jer smo stalno na treninzima posvećeni vežbanju i generalno smo bili spremni za takmičenje. Poslednje dve nedelje smo imali češće treninge, svako u svojoj disciplini.

Kako kaže, kada je počela da trenira atletiku, krenula je na disciplinu trčanja na 60 metara, ali se u međuvremenu prešaltala u skok u dalj i u njemu se pronašla.

  • Moja disciplina je trčanje 100 metara i 60 metara u dvorani ili na otvorenom u državnom prvenstvu – kaže nam Tamara Radojičić. – Iskreno, nadala sam se da ću biti među troje najboljih, ali, eto, i tokom kvalifikacija na opštinsko, okružno, međuokružno do republičkog takmičenja sam bila prva, te sam i na državnom osvojila prvo mesto na trci od 100 metara i osećala sam se fenomenalno jer sam imala želju da ponovo osvojim zlato. Istrčala sam za 12.40 sekundi i ostavila sam ostale bar 12 metara. Sad težim ka tome da oborim državni rekord i za sledeću godinu ostvarim normu za Evropsko prvenstvo.

Nebojša Ilić je, kako kaže, u atletici skoro pola svog života i ne pada mu na pamet da stane. Oprobao se u puno sportova, ali mu je atletika jedina održala pažnju, zavoleo je i trenira već sedam godina.

Tamara Radojičić teži ka tome da obori državni rekord i za sledeću godinu ostvari normu za Evropsko prvenstvo

  • Kada su rekli da sam treći, osetio sam olakšanje jer sam želeo da budem na tom pobedničkom postolju – objašnjava Ilić. – Spremali smo se svi zajedno, a ja sam na ovom prvenstvu trčao na 300 metara i osvojio sam bronzu, a bio sam prvi na međuokružnom takmičenju i drugi na opštinskom. Ove godine je bila prilično teška konkurencija, a takmičila su se i dva momka koja su najbolja u Srbiji. Bilo je i treme, učestvovao je veliki broj dece, ali sam uspeo da se izborim za pobedu. Učesnici su dolazili iz raznih gradova Srbije: od Kruševca, Kragujevca, preko Pirota, Beograda, Sremske Mitrovice, Rume, do Sombora, Novog Sada, Subotice….

Kako kaže, vežbaće sada još jače jer dogodine kreće u pohod na zlato.

Prvenstvo u atletici učenika Republike Srbije predstavlja takmičenje koje organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Atletskim savezom Srbije.

IZVORdnevnik
Prethodna vestKupinke i Pećinčani slavili
Sledeća vestFruška Gora: Besni psi izujedali devojčice i njihovog dedu koji je pokušao da ih zaštiti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here