Naslovna Dogadjaj Đaci prvaci novi članovi Gradske biblioteke “Atanasije Stojković”

Đaci prvaci novi članovi Gradske biblioteke “Atanasije Stojković”

PODELI
Foto: Opština Ruma

Gradska biblioteka “Atanasije Stojković”, uz podršku Opštine Ruma, nastavlja sa aktivnostima na promociji čitalaštva među najmlađim stanovnicima naše opštine.

I ove godine Gradska biblioteka “Atanasije Stojković” uručila je svim đacima prvacima i predškolcima iz rumske opštine besplatne članske karte. Novi članovi biće besplatno učlanjeni do kraja osnovne škole, što je jedinstvena pogodnost koju pruža Gradska biblioteka “Atanasije Stojković” godinama unazad.

“Mi se trudimo da svake godine priredimo prijem đaka prvaka u članstvo Biblioteke, sad je to već prijem predškolaca, jer deca u predškolskom uzrastu već znaju da čitaju. To je dobrodošlica u svet čitanja, da im kažemo da su vrata svima otvorena, ne samo gradskoj deci već i svoj deci iz sela”, rekao je Željko Stojanović, direktor Gradske biblioteke.

U ime Opštine Ruma decu je pozdravio predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević. “Nadam se da ćemo se u biblioteci sretati što češće. Da bi postali dobri i uspešni ljudi potrebno je znanje, a do njega ćete doći ako budete čitali knjige. Uživajte u detinjstvu družeći ne samo sa svojim drugarima, već i sa knjigom”, rekao je Kovačević.

Povodom prijema najmlađih članova Gradske biblioteke, u dva termina, u Velikoj dvorani Kulturnog centra “Brana Crnčević” odigrana je i predstava “Lepotica i zver”, beogradskog Pan teatra.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here