Naslovna Politika Dačić sa ambasadorom Egipta o jačanju saradnje

Dačić sa ambasadorom Egipta o jačanju saradnje

PODELI
Foto: kurir.rs

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, razgovarao je danas sa ambasadorom Egipta, Amrom Alguvejlijem, i istakao da Srbija posvećuje veliku pažnju odnosima sa Egiptom koji su uvek bili prijateljski i da, na funkciji koju trenutno obavlja, nastoji da doprinese jačanju saradnje u segmentu parlamentarne diplomatije.

Ambasador Alguvejli je zahvalio Dačiću na velikom doprinosu koji je na svojim prethodnim funkcijama dao jačanju bilateralnih veza između Srbije i Egipta i saglasio se da su odnosi veoma dobri i da treba raditi na njihovom jačanju.

Veliki prostor za unapređenje odnosa postoji u oblasti ekonomije, obrazovanja, kulture, informacionih tehnologija, saglasni su Dačić i Alguvejli, a razgovarali su i o mogućnostima za unapređenje parlamentarne saradnje, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić je istakao i da će njegova predstojeća poseta Kairu, na poziv predsednika Predstavničkog doma Egipta El Gabalija, kao i niz bilateralnih sastanaka, koje će imati tokom posete toj zemlji, dodatno ojačati ukupne bilateralne odnose između dve zemlje i prijateljske veze naroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here